2024. április 19. 01:49
KezdőlapSuperbikeBautista: Működött a terv, boldog vagyok

Bautista: Működött a terv, boldog vagyok

A Ducati sztárja, Álvaro Bautista megszakította Toprak Razgatlıoğlu hétvégi győzelmi sorozatát. A spanyol verhetetlen volt vasárnap délután.

A török világbajnok két győzelmét követően Álvaro Bautista vasárnap délután Portimãóban, az utolsó európai futamon bizonyított. A spanyol a 9. körben a harmadik helyről indított támadást, és gyorsan átverekedte magát Rea-n és Razgatlıoğlun.

Végül még a világbajnoknak is be kellett látnia, hogy a spanyol verhetetlen ezen a versenyen. Bautista 2,3 másodperces előnnyel szerezte meg a győzelmet.

„A Superpole futam után úgy becsültem, hogy Toprak erősebb lesz a második futamra. Így hát elindultam a versenyen, és vártam, hogyan fog alakulni.” – mondta Bautista.

„Amikor Johnny vezetett és Toprak volt a második, Toprak elég nyugodtan motorozott, és a köridők nem voltak különösen gyorsak. Valószínűleg spórolni akart a gumikkal – de ez nem volt jó nekem. Így átvettem a vezetést és felvettem a tempót. A terv az volt, hogy ha követnek, akkor meg kell terhelniük a gumijaikat, és a végén én kapok esélyt arra, hogy a győzelemért harcoljak. Működött a terv, és boldog vagyok.”

Portimãóban ismét megmutatkozott a Ducati erőssége a Kawasakival és a Yamahával szemben. Míg Bautista jobban kihasználja a V4R erejét, mint bármely más Ducati-pilóta, a Yamaha sztárja, Toprak Razgatlıoğlu a féktávokon bizonyult erősnek. Rea Kawasakija pedig ismét nagyon erős volt a gyors kanyarokban.

„Mindketten nagyobb kanyarsebességre képesek, mint én, különösen a lejtős kanyarokban vettem ezt észre. Azt hiszem, Toprak és Johnny jobban tudja terhelni a gumikat.” – magyarázta a 37 éves versenyző.

Bautista megnyugtató 56 pontos előnnyel utazik Argentínába, az első tengerentúli versenyre török versenytársa előtt.