2024. április 18. 05:24
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Nagyon élveztem a csatákat Álvaróval

Razgatlıoğlu: Nagyon élveztem a csatákat Álvaróval

A Superbike világbajnok Toprak Razgatlıoğlu remek teljesítményt nyújtott a hétvégén, de a második főfutamon minden igyekezete ellenére alulmaradt Álvaro Bautistával szemben.

Toprak Razgatlıoğlu a szombati első főfutamot 0,657 másodperccel nyerte Álvaro Bautista előtt, a vasárnap délelőtti sprintfutamban pedig 0,123 másodperccel előzte meg a Ducati ászát.

A második főfutamban a török mindent megpróbált. Az 1. és 6. kör között a rekordbajnok Jonathan Rea vezetett, majd két körig Toprak, majd öt körig Bautista volt az élen. A 14. körben a Yamaha-sztár utoljára lázadt fel Bautistával szemben, és rövid ideig vezetett, majd a spanyol 2,256 másodperccel elhúzott tőle, és megnyerte 28. Superbike-futamát.

Razgatlıoğlu a hétvégén Portugáliában három ponttal többet szerzett Bautistánál, így 56-ra csökkentette hátrányát az összesített tabellán, és még hátra vannak az argentin, az indonéziai és az ausztrál futamok.

„Két győzelem és egy második hely nem rossz az utolsó európai versenyen.” – mondta Toprak.

„Erősen kezdtük a hétvégét, és szeretem a pályát. A Superpole futam volt a legjobb versenyem idén, nagyon élveztem a csatákat Álvaróval. Az egyenesekben nagyon gyors volt, de én még mindig megpróbáltam elkapni. Az volt a tervem, hogy elöl maradok, ha egyszer odaértem. A második főfutamban azonban ez lehetetlen volt. Az előzés sem volt könnyű. A bajnokság még nem ért véget – de azért futamról futamra nézek mindent.”

„A motorom jó volt, de az utolsó kanyartól az elsőig Álvaro 0,5-0,6 másodpercet vert rám az egy kilométer hosszú egyenesben. Amint az utolsó kanyarban rálépett a gázpedálra, valamennyi rést hagyott. A kör hátralévő részében sikerült felzárkóznom, de megelőzni nem tudtam. Olyan erősen nyomtam, hogy a végén minden kanyarban megcsúszott az első kerék. A legutóbbi futamot nem nyertem meg, de képes voltam a győzelemért harcolni – ez nagy motivációt ad nekem Argentínára. Ott sem lesz könnyű a Ducati ellen, mert a pályának van egy másik hosszú egyenese is.”