2024. április 24. 07:54
KezdőlapSupersportSebestyén Peti a 9. helyről bukott vasárnap

Sebestyén Peti a 9. helyről bukott vasárnap

A PS56 Team sajtóközleménye

A szombati szorgalmas adatgyűjtésnek köszönhetően a vasárnapi futamra sikerült egy versenyképest beállítást találni. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti rögtön a rajtot követően megkezdte a felzárkózást és egészen a 9. helyig menetelt, amíg az utolsó körben a kigyorsításnál elment a motorja hátulja.

A szombati verseny és a hétvége kitartása beérni látszott a vasárnapi futamon, hiszen Sebestyén Peti remek tempóban kezdte meg a felzárkózást. Félidőhöz közeledve egy közvetlenül előtte történt bukás kikerülése miatt néhány másodpercet vesztett, így leszakadt az élbolytól, ám a TOP 10 abszolút elérhető volt. Magabiztosan haladt a 9. helyen, de sajnos az utolsó körben védekezés közben egy ártatlannak tűnő szituációban megcsúszott a motor hátulja és emiatt bukott.

Sebestyén Péter (56) Fotó: PS56 team

“A mai napnak is egy pozitív befejezése lehetett volna, ha a végén nincs ez a hiba. Nem is igazán tudom felidézni sajnos mi történt, a kigyorsításnál mindent úgy csináltam mint előtte, de a motor önálló életre kelt és nem tudtam megfogni. Úgy látszik az, hogy egy kis szerencse is mellém álljon továbbra is várat magára, de pozitívum a mai napról, hogy a katasztrofális kezdet után sikerült egy jól motorozható beállítást találni. Nincs is értelme a main többet bánkódni, innentől Argentínára fókuszálok.” – mondta el a HUMDA pilótája.

A Supersport-világbajnokság mezőnye 2 hét múlva megkezdi a tengerentúli futamokat. Az első állomás Argentína lesz!