2024. március 28. 20:46
KezdőlapMotoGPMarini: Phillip Island egy teljesen más dimenzió lesz

Marini: Phillip Island egy teljesen más dimenzió lesz

A Ducati versenyzője, Luca Marini az eső áztatta pályán bukott a MotoGP legutóbbi, burirami futamán. Az olasz befejezte a versenyt, de egy jó eredmény elérhetetlen volt számára.

A csalódást keltő thaiföldi versenyhétvége után, ahol Luca Marini egy bukás után csak a 23. helyen végzett a Ducati GP22-vel, a Mooney VR46 Racing Team olasz versenyzője egyenesen hazarepült. Valentino Rossi testvére ott pihent néhány napot, hogy aztán ismét a MotoGP-legenda birtokán edzzen.

Marini a hét elején indult Ausztráliába, de először visszatekintett az elmúlt versenyre.

„Nagyon izgatottan várom a pénteki napot, kár hogy szünetet kellett tartanunk Buriram és Ausztrália között. Könnyebb lett volna magam mögött hagyni a thaiföldi eseményeket, ha utána rögtön elutazunk. A többi kategóriához képest Phillip Island egy teljesen más dimenzió lesz a MotoGP-motorral.” – jegyezte meg az olasz.

Pablo Nieto csapatfőnök így nyilatkozott az ausztrál futam előtt:

„Volt egy hetünk feltöltődni, most pedig a hosszú tengerentúli út utolsó két állomása következik. Ausztráliában egy egyedülálló pálya vár ránk, amely garantáltan szórakoztató lesz az újonc versenyzőink számára, akiknek csak most lesz lehetőségük először itt versenyezni MotoGP-motorral.”

„Sajnos Thaiföldön a verseny nem alakult kedvezően számunkra, gondjaink voltak az időjárás folyamatos változásával is.” – ismerte el a spanyol.

„Mindenesetre tovább dolgozunk, és szeretnénk élvezni a Phillip Island-i pálya szépségét.”