2024. március 28. 20:13
KezdőlapMotoGPBagnaia még nem szeretne csapatutasítást

Bagnaia még nem szeretne csapatutasítást

Francesco Bagnaia magabiztosan áll a bajnokság hátralevő részéhez – egyelőre nem szeretne csapatutasítást a Ducatinál.

Quartararo mindössze két ponttal vezeti a 2022-es MotoGP tabelláját Bagnaia előtt, három futammal a szezon vége előtt. A Yamaha versenyzője, Quartararo helyzete korántsem egyszerű, hiszen 7 vörös motor van a mezőnyben, akik támogathatják Bagnaiát a bajnoki címért folyó küzdelemben.

„Ismerem a lehetőségeimet” mondta el Bagnaia. „Tudom, hogy segítség nélkül is tudok futamot nyerni. Az biztos, hogy a bajnokság utolsó két futamán egy kis segítség jól jöhetne nekem! De hat futamot azért nyertem meg, mert én voltam a legerősebb, nem azért, mert valaki elengedett. A csapatutasítás jó, az biztos. De egyelőre nem szeretném.”

A gyári Ducati versenyzője, Jack Miller és a Gresini Racing pilótája, Enea Bastianini, aki a következő szezonban Bagnaia csapattársaként Miller helyét veszi át a gyári csapatban, megnyerte a legutóbbi két nagydíjat. Hogy a Ducati milyen utasítást fog adni versenyzőinek ezen a hétvégén Ausztráliában, még nem tudni.

Bagnaia kétszer annyi futamot nyert az idei szezonban, mint Quartararo. A francia, aki a tavalyi szezonban szerezte meg első bajnoki címét, az elmúlt hét futamon – amelyek során Bagnaia négyet nyert – nem tudott győzni.

„Fabio, az, akit meg kell verni” – mondta Bagnaia. „Ő az egyik legerősebb versenyző és a tavalyi világbajnok. De én jobb helyzetben vagyok, mint Fabio. Remekül érzem magam a motorommal, tudom nyomni, tudok támadni. Ő jobban küzd a motorjával. Az igaz, hogy a mi motorunk teljesebb.”

Forráscrash.net