2024. március 29. 16:19
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Nagyon óvatosnak kell lennünk

Marc Márquez: Nagyon óvatosnak kell lennünk

Marc Márquez úgy érkezik Ausztráliába, hogy erős eredményeket ért el Motegiben és Buriramban.

Marc Márquez számára az elmúlt két versenyen egyre jobban mentek a dolgok. A spanyol, aki a május végi mugellói GP és a szeptember közepi aragóniai forduló között a jobb felkarján végzett műtétje miatt nem indult futamon, legutóbb a Honda hazai versenyén, Motegiben a negyedik helyet és a pole pozíciót szerezte meg, valamint Thaiföldön az ötödik lett.

A 29 éves versenyző most visszatér arra a helyszínre, ahol 2019-ben ő diadalmaskodott. A Honda versenyzője 2015-ben és 2017-ben is megnyerte az Ausztrál GP-t a MotoGP kategóriában.

„Phillip Island egy nagyszerű pálya, nem hasonlítható össze a versenynaptár más helyszíneivel.” – hangsúlyozta Márquez.

„Nagyon sok emlékezetes versenyem volt ezen a pályán. Különösen az első körökben szinte mindig különösen izgalmas csaták zajlanak.”

„Nagyon óvatosnak kell lennünk az ottani időjárási viszonyok miatt. Idén úgy néz ki, hogy nagyon hideg és szeles idő lesz – erre oda kell figyelnünk.”

„Ismét meg kell néznünk, mi vár ránk ezen a hétvégén. Folytattam az edzéseket, és a fizikai állapotom napról napra javul. Három egymást követő verseny után nagyon fontos volt számomra a szabad hét.”