2024. március 28. 13:58
KezdőlapMotoGPMiller: Matematikailag lehetséges

Miller: Matematikailag lehetséges

A Ducati versenyzője, Jack Miller számára ez a hétvége az első hazai futam a MotoGP világbajnokságban 2019 óta. Az ausztrálnak még mindig van esélye a világbajnoki címre is.

A Ducati számára példátlan helyzet állt elő: a MotoGP világbajnokságban a bolognai székhelyű olasz gyártónak még reálisan van esélye arra, hogy három versenyzővel megnyerje a pilóták bajnokságát. A Pramac versenyzőjének, Johann Zarcónak csak elméleti esélye van (68 pont a hátránya). Bár három futammal a vége előtt Fabio Quartararo vezet a Yamaha színeiben, Pecco Bagnaia a favorit a legutóbbi jó eredményeket tekintve.

Bagnaia mellett Enea Bastianini és Jack Miller is komolyan harcolhat a címért. Bastianini idén négy győzelmet szerzett, hátránya 39 pont. Miller pedig 40 pontra közelítette meg Quartararót – most hazai futama következik.

„Még élek, csak 40 pont, még élek. Matematikailag lehetséges, én egy álmodozó vagyok!” – jegyezte meg mosolyogva Miller.

A sajtótájékoztatón arról is kérdezték az újságírók, hogy milyen esélyei vannak a MotoGP koronáért folytatott küzdelemben.

„Hosszú az út. Mindent megpróbálunk, és én amúgy is mindent megteszek.” – válaszolta az ausztrál. „Ha így kell lennie, akkor így kell lennie. Pecco fantasztikus munkát végzett Buriramban, és a nehéz japán hétvége után is szerzett néhány pontot.”

„A csapat számára ez egy hihetetlen nap volt, nem tudom eléggé megköszönni nekik. Idén mindig a végsőkig gürcöltek, remélem, a végén meg tudjuk őket jutalmazni.”