2024. március 29. 01:18
KezdőlapMotoGPQuartararo: A helyzetünk nehéz, de nem lehetetlen

Quartararo: A helyzetünk nehéz, de nem lehetetlen

A gyári Yamaha csapat komoly kudarcként élte meg a múlt hétvégi ausztrál futamot. Fabio Quartararo kétpontos előnyét egy bukás miatt 14 pontos hátrányba fordította.

Fabio Quartararo az áprilisi portugál futamon aratott győzelmével átvette a vezetést a királykategória pontversenyében. A francia ezután még két győzelmet szerzett a nyári szünet előtt, és ezzel 91 pontra növelte előnyét Pecco Bagnaia előtt.

Azonban az asseni futammal az előnye folymataosan csökkenni kezdett. Az Ausztrál Nagydíj katasztrofálisan sikerült. Quartararo előbb egy hiba után a mezőny végére esett vissza, majd a felzárkózás közben bukott, így most Pecco Bagnaia vezeti a világbajnoki tabellát.

Quartararónak még hátravan a két nagydíj Malajziában és Valenciában, hogy bizonyítson, de ez nem lesz könnyű feladat. Pecco Bagnaia idén már hat futamot nyert, motorja pedig nagyszerűen működik.

Quartararo is tudja, hogy milyen kihívással néz szembe. Ennek ellenére a 23 éves pilóta továbbra is rendkívül motivált.

„Az Ausztrál Nagydíjon elért csalódást keltő helyezés után nehéz, de nem lehetetlen feladat áll előttünk. A hátralévő két versenyen 14 pontos hátrányt kell behoznunk. Sepangban mindent beleadunk majd, hogy pontokat szerezzünk.”

„Nagyon elégedett voltam a tempómmal az év elején, amikor Sepangban teszteltünk. Meglátjuk, hol tartunk most. Ahogy a Phillip Island-i futam után is mondtam, arra akarok koncentrálni, hogy újra élvezzem a motorozást.” – hangsúlyozta Quartararo szerdán a Sepang előtt.

„Általában ilyenkor vagyok a leggyorsabb.”