2024. április 20. 10:01
KezdőlapMotoGPMorbidelli: Tovább dolgozunk a rejtély megoldásán

Morbidelli: Tovább dolgozunk a rejtély megoldásán

Phillip Island-en Franco Morbidellinek ismét nem sikerült. A gyári Yamaha csapat katasztrofális hétvégét zárt. Vajon van kiút a gödörből az olasz számára?

A Thai Nagydíjon még Franco Morbidelli – az esős futam nehéz körülményeit leszámítva – fejlődésről számolt be, miután saját bevallása szerint teljesen át kellett alakítania a vezetési stílusát az aktuális versenygéphez.

A múlt hétvégén Phillip Island-en azonban már a kezdetektől fogva nem mentek jól a dolgok:

„Franky” pénteken a 19. helyen végzett, Cal Crutchlow mögött, és a szél miatt instabil motorra is panaszkodott. A 2020-as világbajnokság második helyezettje szombaton csak az utolsó előtti helyen végzett a kvalifikáción, majd öt körrel a vasárnapi futam vége előtt bukott.

„Sajnos a versenyen elestem. Rossz rajtpozícióból kezdtem, és nehezen tudtam előrébb keveredni. Amikor egyedül voltam, nem volt meg a sebességem. Amikor viszont a többi versenyző mögött voltam, jól éreztem magam.” – számolt be a háromszoros MotoGP-győztes.

„Összességében nehéz hétvége volt, de például az FP4-en, amikor gyors voltam. Ezért tovább dolgozunk és mélyebbre ásunk, hogy ezek a pillanatok tovább tartsanak. Phillip Island-en nehezen sikerült mindent összehoznom, de Malajziában újra megpróbáljuk.”

„A szombati 1:29-es időeredmények valójában jó tempót jelentettek, de ismét nem tudtam kihasználni a motor előnyeit a kvalifikáción. Ez rejtély. Tovább dolgozunk ennek megoldásán. Néhány edzésen gyorsak vagyunk, de különösen a kvalifikáción visszaesik a tempónk.”