2024. március 29. 15:32
KezdőlapMotorsportFarkas Kevin ott lesz a European Talent Cup zárófutamán

Farkas Kevin ott lesz a European Talent Cup zárófutamán

A sikeres Northern Talent Cup szezon után Farkas Kevin és Varga Tibor ott lesz a European Talent Cup zárófutamán Valenciában.

A tehetséges magyar versenyzők közösségi média oldalaikon osztották meg a jó hírt a magyar szurkolókkal. Farkas Kevin az Artbox csapat színeiben fog indulni a versenyhétvégén – amely csapatban Görbe Soma a JuniorGP géposztályban versenyez egész évben.

Kevin az idei Northern Talent Cup sorozatban a második helyen végzett a szintén magyar Rossi Moor mögött. 2022-ben 8 dobogós helyezést zsebelt be a 12 futamból, ahol rajthoz tudott állni, amelyből 5 győzelemmel végződött. Kevinnek és legnagyobb riválisának, Rossi Moornak nem volt szerencséje az utolsó, spielbergi fordulóval kapcsolatban, mindkettőjüknek ki kellett hagynia az ausztriai versenyhétvégét. A záróforduló után Farkas Kevinnek a Red Bull Rookies Cup válogatóján kellett volna részt vennie – Rossi Moorral és Varga Tiborral együtt – de a sérülés nem tette lehetővé az indulást számára. Azonban az ifjú magyar felépülése óta gőzerőkkel edz, hogy minél jobb formában legyen a 2023-as szezon előtt. A napokban érkezett a nagyszerű hír, miszerint Kevin és Varga Tibor részt vehetnek szabadkártyával a European Talent Cup valenciai záróakkordján.

” Nagyon boldog vagyok hogy bejelenthetem, hogy az ArtBox Team színeiben részt vehetek az utolsó ETC-s futamon!” – tette közzé Kevin Facebook oldalán.

Hogy hogyan telik a felkészülés és mik a tervek a 2023-as évre, arról a versenyző beszélt lapunknak.

„Teljesen felépültünk a sérülés után és pozitívan várjuk ezt a lehetőséget. Hatalmas köszönet az ArtBoxnak, hogy erre lehetőséget adtak. A szezonzáró futam óta nagyon sokat edzettem mind konditeremben, mind a pályán, a tél előtt szeretnék minél több időt a pályán tölteni. Egyrészt azért, hogy kondiban tartsam magam, másrészt, mert a minél több motoron megtett kilométer hozzáad a teljesítményemhez. Az a közeljövőben fog kiderülni, hogy milyen sorrendben állítjuk magunk elé a kihívásokat. A kilátásaink a 2023-as évre pozitívak, vannak opcióink. Köszönjük a segítséget Tóth Imrének, Talmácsi Gábornak és a HUMDA-nak.”

Farkas Kevinnel korábban a SportTV is interjút készített:

A P1Race szerkesztősége sok sikert kíván az ETC futamra, amelyről természetesen beszámolunk!

Varga Tibor indulásáról következő cikkünkben olvashattok!