2024. március 29. 16:40
KezdőlapMotorsportVarga Tiborért is szoríthatunk a European Talent Cup zárófutamán

Varga Tiborért is szoríthatunk a European Talent Cup zárófutamán

Varga Tibor és Farkas Kevin szabadkártyával részt vesznek a European Talent Cup valenciai zárófordulóján.

Varga Tibikét a 2022-es Northern Talent Cup szezonban több balszerencse sújtotta, mint a többi magyar versenyzőt. Ennek ellenére a tabella 6. helyén tudta zárni az évadot a rendkívül erős mezőnyben, ahol háromszor állhatott a dobogón, egy alkalommal annak legmagasabb fokán. Csupán két versenyen nem ért célba, az összes többi futamon értékes pontokkal térhetett haza.

Varga Tibor részt vett a Red Bull Rookies Cup válogatóján, ahol nem jutott be a sorozatba annak ellenére, hogy az időeredményei az élmezőnybe repítették.

A KRT Academy csapatának jóvoltából most lehetősége van szabadkártyával elindulni a European Talent Cup zárófodrulóján Valenciában, amit Facebook oldalán jelentett be az ifjú magyar tehetség.

A bejelentést megelőzően Tibike részt vett egy teszten Spanyolországban, ahol meglehetősen biztató időket tudott motorozni.

Arról, hogy miképp alakul a 2023-as szezon Tibike számára, illetve milyen eredményt várnak a valenciai futamtól, a versenyző édesapjával beszélgettünk.

„A 2023-as szezonra vannak lehetőségeink, ezt az anyagiak nyilvánvalóan befolyásolni tudják, amit a jelenlegi világpiaci helyzet nem feltétlenül segít. Azt tudni kell, hogy ez egy közös családi projekt.

Ami viszont biztos, hogy Tibike rendkívül elhivatott, eltökélt és nagyon jó formában van. Minden nap keményen edz annak érdekében, hogy álmait elérje. Idén 600-as motorral is ment, méghozzá a MAMS OB-n, amivel jó eredményeket ért el és a Hungaroringen is többször megjavította a pályacsúcsot. 

Nagyon várjuk a valenciai hétvégét, ahol minél jobb szereplés a cél. A KRT csapat színeiben indulunk, ami egy kis csapat, de hiszünk abban, hogy Tibike kiemelheti az alakulatot, hiszen egy nagyszerű istálló.

Korábban voltunk kint Valenciában tesztelni, ahol Tibike nagyon jó eredményt hozott. Az ETC versenyhétvégére a célunk a nagyon szoros 70 fős mezőnyből az „A” versenyben való szereplés, ami nagyszerű eredmény lenne. A nem álmunk a top20 elérése, a többi már hab lenne a tortán. 

A 2022-es NTC szezont igyekszünk magunk mögött hagyni, amit sok technikai hiba kísért, amikor minden rendben volt, jöttek a jó eredmények, egyszerűen ez egy balszerencsés sorozat volt.”

Varga Tibor elhivatottságát mi sem árnyalhatná jobban, mint az alábbi Facebook bejegyzés:

A P1Race szerkesztősége sok sikert kíván az ETC futamra, amelyről természetesen beszámolunk!