2024. április 20. 09:21
KezdőlapMotoGPBagnaia: Határozottan nyugodt maradok

Bagnaia: Határozottan nyugodt maradok

A Ducati gyári pilótája, Pecco Bagnaia átvette az összesített vezetést az ausztrál futamon szerzett 3. helyével. A Maláj Nagydíj előtt tisztában van azzal, hogy koncentráltan kell hozzáállnia a versenyhez.

Mivel Fabio Quartararo az utolsó négy futamon csak nyolc pontot tudott szerezni, Francesco Bagnaia az Ausztrál GP-n elért dobogós helyezésével megelőzte őt a világbajnoki tabellán. Két futammal a szezon vége előtt a Ducati olasz versenyzője 14 ponttal vezet a Yamaha pilótája előtt.

Bagnaia nyugodtan vág neki az év 19. versenyének.

„Már alig várom, hogy újra versenyezhessek Malajziában. Phillip Island-hez képest, ahol a múlt hétvégén voltunk, sokkal magasabb lesz a hőmérséklet. Ezzel a trópusi időjárással nehéz lesz megjósolni, hogy száraz vagy nedves lesz a futam.” – jegyezte meg Bagnaia.

„Határozottan nyugodt maradok. Ausztráliában, ahol több problémánk van, mint más pályákon, a győzelemért küzdöttünk. Sepang papíron sokkal barátságosabb helyszín a motorunk számára. Minden feltétel adott ahhoz, hogy jól teljesítsünk.”

„Most mi vagyunk az elsők a bajnokságban. Koncentráltnak kell maradnunk, jobban, mint valaha. A megközelítés azonban nem fog változni: Mint mindig, most is jól kell végeznünk a munkánkat, hogy készen álljunk a vasárnapi versenyre.”