2024. április 20. 08:40
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Mind Pecco, mind Fabio megérdemli a címet

Marc Márquez: Mind Pecco, mind Fabio megérdemli a címet

Marc Márquez úgy nyilatkozott, hogy Francesco Bagnaia számára ez a hétvége lesz az első meccslabda, hogy megszerezze a világbajnoki címet. Fabio Quartararónak pedig talán Sepang lesz az utolsó esélye, hogy ezt megakadályozza.

Francesco „Pecco” Bagnaia lehet 2009 óta az első olasz MotoGP-világbajnok. (Abban az évben pont mentora, Valentino Rossi hódította el a címet). A 25 éves olasz egyúttal véget vetne a Ducati 15 éves aszályos időszakának, hiszen a gyártó Casey Stoner 2007-es győzelme óta vár a sikerre.

Marc Márquez így vélekedik a maláj hétvége előtt:

„Ez Pecco első dobása, és szerintem nagy esélye van arra, hogy itt sikerül is neki megszereznie a címet. Ugyanakkor Fabiónak pedig az utolsó lehetősége, hogy ezt megakadályozza. Reagálnia kell. Mivel ő a bajnok, reagálni fog, erre számítok. Jó lesz látni, hogy a hétvégén hogyan fognak küzdeni – különösen Fabio. Már Ausztráliában is kockáztatott, de most kell igazán kockáztatnia, ha még esélyt akar Valenciában.”

„Amit Fabio művel, az nagyszerű. Van egy versenyképes motorja, de csak az edzésekre. A versenyen harcolni, amikor a motorerő kiesik, sokkal nehezebb.”

„Fabio a szezon első felében megmutatta: ha vezet egy versenyen, akkor elhúz. Másrészt, ha nem ő vezet, és a mezőny közepén halad, akkor ott ragad, különösen a Ducatik ellen. Semmit sem tehet ilyenkor. A Ducatinak jó versenyzői vannak, a féktávokon és a kigyorsításban is jók. Így ez egyre nehezebbé válik. Ha a szezon első felében sikerült neki, akkor az utolsó két futamon is képes lehet rá. Pecco a szezon második felében is remekül szerepelt. Mindketten megérdemlik a címet” – zárta gondolatait Márquez.