2024. április 28. 01:13
KezdőlapMotoGPBagnaia: Az én döntésem volt

Bagnaia: Az én döntésem volt

A Ducati pilótája, Pecco Bagnaia Sepangban akár be is biztosíthatja a világbajnoki címet. Az olasz számára azonban nem túl fényesen indul a hétvége.

Valójában Francesco „Pecco” Bagnaia a terveknek megfelelően és nagyobb incidensek nélkül kezdte pályafutása talán legfontosabb MotoGP-hétvégéjét: az FP1-ben tizenegyedik lett (lágy gumikon), az FP2-ben pedig második, amikor is egyike volt annak a hét versenyzőnek, akik slick gumikon merészkedtek ki a száradó pályára.

A probléma: az összesített időkben a világbajnoki éllovas három ezredmásodperccel van az ideiglenes Top10-en kívül, mert délután már nem lehetett javítani.

„Az én döntésem volt.” – magyarázta Pecco az FP1-es gumistratégiáról.

„Nem számítottam az esőre, ez volt a fő ok. Ugyanakkor nagyon fontos volt, hogy a közepes gumikkal is megtegyünk köröket. Mint mondtam, az eső váratlanul ért. Mindenesetre hasznos volt megbizonyosodni arról, hogy a közepes-kemény keverék megfelelő lehet-e a vasárnapi versenyen.”

„Hogy őszinte legyek, elégedett vagyok. Azt hiszem, én voltam az egyetlen, aki használt közepes gumival javított az utolsó etapban. Figyelembe véve, hogy milyen gyorsak voltak a versenyzők a lágy gumikon, úgy gondolom, hogy ezekben sokkal nagyobb potenciál van a versenyen.”