back to top
2024. június 25. 11:41
KezdőlapMoto3Biaggi: A szenvedélyem kimeríthetetlen

Biaggi: A szenvedélyem kimeríthetetlen

A Sterilgarda Max Racing Team Sepangban ünnepelte első kettős győzelmét. John McPhee nyerte a szezon utolsó előtti Moto3-as futamát Ayumu Sasaki előtt.

Sepangban John McPhee és Ayumu Sasaki biztosította a csapat első kettős győzelmét, összességében pedig négy év alatt ez volt a nyolcadik győzelmük.

John McPhee számára a sepangi győzelem ünneplése elégtétel volt a sérülésekkel teli, nehéz szezon után.

„Büszke vagyok magamra, mert nagyon keményen dolgoztam. Ez egy nagyon nehéz szezon volt, egy nagyon kemény hétvége. A szombati nap különösen fárasztó volt, de most örülök azoknak az embereknek, akik támogattak. Ez egy utolsó győzelem a Moto3-ban, de még van egy újabb esélyünk Valenciában.”

Ayumu Sasaki a 2. helyet szerezte meg, és még mindig jó esélye van a világbajnoki 3. helyre.

„Megtudtam, hogy Dietrich Mateschitz elhunyt, ezért ezt a versenyt neki szeretném ajánlani. Mindent beleadtam, amit tudtam. Legalább John volt az, aki legyőzött a versenyen, mert tudom, hogy nem volt a legkönnyebb szezonja. A végén meg akartam előzni, de az utolsó kanyarban egy kicsit túl ambiciózus voltam. Mégis boldog vagyok.”

A csapattulajdonos Max Biaggi is örült a vasárnapi diadalnak, de a tekintete már a jövőre szegeződik.

„Csodálatos kettős győzelem egy nagyon nehéz időszak után, amelyben fontos döntéseket kellett hozni. Négy évvel ezelőtt indultunk a Moto3-as világbajnokságban, és minden évben nyertünk legalább egy futamot. Az első évben még három győzelem is volt, mint ebben a szezonban. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy három különböző versenyzőt hozhattunk vissza a győzelmi sávba, és egy fiatal versenyzővel ünnepelhettük a debütáló győzelmet. Ez büszkeséggel és elégedettséggel tölt el.”

„Amikor elkezdtük, messze le voltunk maradva, de néhány év elteltével egy győztes csapatot formáltunk belőle. Most eljött az idő, hogy új kihívásokat keressek. Valencia lesz az utolsó alkalom, hogy a Max Racing Team részt vesz egy Moto3-as versenyen. A szenvedélyem kimeríthetetlen, és ez a motorja az új céloknak, amelyekkel már 2023-ban versenyezhetünk.”