2024. március 29. 09:15
KezdőlapMoto2Fernández és Acosta már Valenciára összpontosít

Fernández és Acosta már Valenciára összpontosít

Augusto Fernández egy drámai Moto2-es futam után vasárnap Sepangban visszavette a világbajnoki vezetést a Moto2-es géposztályban. Pedro Acosta viszont nem volt ilyen szerencsés.

Ai Ogura 3,5 pontos előnnyel érkezett a Moto2-es világbajnokság utolsó előtti, malajziai fordulójára. Az Idemitsu Honda Team Asia japán versenyzője rögtön kiváló tempót mutatott. A versenyen Tony Arbolinóval együtt elhúzott a mezőnytől, és döntő mértékben növelhette volna világbajnoki előnyét, mivel Augusto Fernández csak az üldözők között volt.

Ogura azonban győzni akart. Az utolsó körben megpróbálta megelőzni Arbolinót – és bukott. Fernández számára ez olyan volt, mintha a lottón nyert volna, hiszen a spanyolnak csak be kellett hoznia a motort a 4. helyen. A Kalex versenyzője így 9,5 pontos előnnyel utazik a valenciai szezonzáróra.

„Számomra ez egy olyan verseny volt, ahol nagyon óvatosnak kellett lennem. Nagyon keményen meg kellett küzdenem az 5. helyért, de képes voltam nyugodt maradni és kivárni a legjobb pillanatot.” – hangsúlyozta Augusto Fernández a szezon utolsó előtti futama után.

„Erősnek éreztem magam, és végül a negyedik helyen végeztem.”

„Ez egy nagyon jó eredmény, amely nagyon fontos pontokat ad nekünk a bajnokságban. Ezzel ismét az élre álltunk, így nagyon jó esélyekkel utazunk Valenciába, hogy megnyerjük a bajnoki címet. A végsőkig harcolhatunk.”

Csapattársa, Pedro Acosta a futam elején egy több résztvevős bukásba keveredett:

„A verseny nem úgy alakult, ahogy vártuk. A 2-es kanyarban többen ütköztek előttem, és nem tudtam kitérni az útjukból. Tapasztalatot tudtam szerezni azzal, hogy visszaálltam a versenybe. Kár, mert megvolt a tempóm az elejére. Aztán megint elestem, egyszerűen nem a mi hétvégénk volt. Most Valenciára összpontosítunk, hogy a lehető legjobb módon fejezzük be az évet.”