2024. április 28. 13:01
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem vagyok olyan babonás, mint Valentino

Bagnaia: Nem vagyok olyan babonás, mint Valentino

A világbajnokságot vezető Pecco Bagnaia nagy eséllyel pályázik a 2022-es MotoGP világbajnoki címre. A Ducati-sztárnak jövőre új csapattársa lesz Enea Bastianini személyében, aki Sepangban jelentősen megszorongatta honfitársát.

Enea Bastianini és Pecco Bagnaia idén többször is szoros csatát vívott a győzelemért. Le Mans-ban Bagnaia bukott, miután Bastianini átvette tőle a vezetést. Aragónban Bastianini az utolsó körben győzte le a Ducati gyári versenyzőjét. A misanói és a sepangi versenyen Bagnaia mindkét alkalommal szűkmarkúan megőrizte a fölényét.

Bagnaiának mindössze két pontra van szüksége a valenciai futamon, hogy visszahozza a bajnoki címet Olaszországba. Hogyan fog hozzáfogni?

„Egész hétvégén csak megpróbálok versenyképes lenni, mert meg akarom nyerni a bajnoki címet” – magyarázta magabiztosan.

„Én nem vagyok annyira babonás, mint Valentino. A hetet a szokásos módon otthon fogom tölteni, mert nagyon fontos, hogy felkészüljek, és egy kis időt töltsek a barátnőmmel, a kutyámmal, a családommal és a barátaimmal. Nem fogok semmi különlegeset csinálni vagy változtatni Valencia miatt.”

A valenciai forduló után Bastianini csatlakozik a Ducati gyári csapatához, ahol Jack Miller helyére érkezik, aki a KTM-hez megy.

Hogyan értékeli Pecco a jövő évi hangulatot a jövő évi csapatánál?

„A légkör? Ez biztosan nem lesz könnyű. Meg kell próbálnunk a lehető legjobb módon dolgozni. Természetesen más lesz, mint most, mert ő egy más személyiség. Biztosan azt akarja… – Nagyon nehéz angolul elmagyaráznom, mert nincs meg az a szókincsem, ami olaszul van”.

„Azt mondanám, hogy ez egy más helyzet, mert ő egy másik ember. Amikor egy gyári csapathoz kerülsz, alkalmazkodnod kell az összes mérnökhöz és együtt kell működnöd velük. Nem lesz könnyű számára a teszteken, de aztán a bajnokságban ugyanez lesz a helyzet.”

„Mint mindig, most is arról van szó, hogy a csapattársad az első, akit meg akarsz verni. Mindig is így volt, és így is lesz ez számunkra.”