2024. április 19. 15:00
KezdőlapMotoGPValentino Rossi ott lesz a paddockban Valenciában

Valentino Rossi ott lesz a paddockban Valenciában

A kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi ott lesz a paddockban a döntő ütközeten Valenciában, hogy támogassa védenceit, különösen a világbajnoki címre törekvő Francesco Bagnaiát.

A VR46 Academy egyik tagja, Francesco Bagnaia esélyes arra, hogy a közelgő valenciai versenyen megszerezze első MotoGP világbajnoki címét, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi pedig ott lesz, hogy ebben támogassa a ducatis pilótát.

12 hónappal ezelőtt Valenciában a „Doktor” nem mindennapi karrierjének lezárását szemlélte a világ. Ez egy korszak vége volt. Ezúttal, 2022-ben azonban láthatjuk munkájának gyümölcsét, hiszen Pecco második világbajnoki címére pályázik, és ő lehet az első VR46 Academy versenyző, akit bajnokká avatnak a királykategóriában. Ráadásul Bagnaia célja, hogy Rossi után 2009 óta ő legyen az első olasz, aki MotoGP világbajnok.

Rossi természetesen nem kizárólag Bagnaia miatt lesz jelen, hiszen a Mooney VR46 csapata is első szezonzárójára készül, nem is akármilyen szezon után, hiszen testvére, Luca Marini is sok fejlődött 2021-hez képest. Marco Bezzecchi pedig korábban már elnyerte az Év Újonca címet. A MotoGP legenda méltán lehet büszke arra, amit aktív versenyzőként, mentorként és csapattulajdonosként véghez vitt.

Valentino Rossi továbbra is aktívan motorozik barátaival és tanítványaival, amibe kislányát is bevonja már: