2024. április 18. 04:57
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Quartararo az "év versenyzője"

Aleix Espargaró: Quartararo az „év versenyzője”

Az Aprilia pilótája, Aleix Espargaró izgatottan várja a címvédő Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia döntő összecsapását.

A 33 éves versenyző úgy látja, hogy bár „Pecco és a Ducati hihetetlen munkát végzett”, de Fabio újabb MotoGP-címet ünnepelhet majd. Espargaró szerint ugyanis utóbbi az „év versenyzője”.

Aleix Espargaró a harmadik helyért van nagy csatában Enea Bastianinivel: „Szeretném a szezont a világbajnokság harmadik helyén zárni, mert úgy gondolom, hogy megérdemeljük.”

Bár „nehéz lesz a Ducati ellen”, nem akarja, hogy ez elkeserítse, mert keményen dolgoztak Valenciáért és „tettek egy lépést előre”.

Ahhoz, hogy a világbajnokság harmadik helyét megszerezze – Espargaró 212, Bastianini 211 ponttal áll -, az apriliásnak olasz riválisa előtt kell végeznie. Ha azonban a Gresini versenyzője eggyel több pontot szerez, és így pontszámban kiegyenlít, Bastianini átvenné a harmadik helyet a bajnokságban, mivel jelenleg négy győzelmet ért el az idei szezonban.

Espargaró nem ment el szó nélkül Morbidelli mellett sem, akik a malajziai ütközésük óta nem egyeztettek. „Folyamatosan büntetéseket gyűjt, nem értem, miért nem függesztik fel például egy futamra. De ez nem az én dolgom. Örültem, hogy nem estem ki. Ez az egy pont, amivel most Enea előtt állok, nagyon fontos számomra.”