2024. április 20. 10:53
KezdőlapMotoGPMiller: Pecco és a Ducati is hiányozni fog

Miller: Pecco és a Ducati is hiányozni fog

Az ausztrál Jack Miller számára vasárnap Valenciában véget ér a Ducatival eltöltött hosszú idő. Az év utolsó MotoGP-futamán azonban még szeretne jó eredményt elérni.

Csütörtökön egy interjúban beszélt szándékáról.

„Az utolsó verseny a Ducatinál egy olyan pályán, amit nagyon szeretek. Egy egész szezonon keresztül vártam ezt a helyszínt, azonban ez egyben a szezon vége is.” – mondta Miller.

„Szerintem jó munkát tudunk végezni. Nagyon motivált vagyok, de ez minden verseny előtt így van. Az álmom persze az lenne, ha megnyerném a versenyt.”

„A motor jól megy, erős vagyok, ráadásul úgy érzem, hogy a hosszú tengerentúli utat követő rövid szünet után fellelkesültem. Készen állok a hétvégére.”

„Tavaly a negyedik helyen végeztem a bajnokságban. Még mindig van egy nagyon kicsi esélyünk arra, hogy a végén a harmadik helyen végezzünk. Nem lesz könnyű, de ezért küzdök. Maga a szezon a katalán teszt után remekül alakult, eltekintve néhány kieséstől, mint Misano vagy Phillip Island. Elég komplex volt az biztos. Elégedett vagyok a szezon második részével.”

„2019-ben Marc-kal és Fabióval álltam itt a dobogón, 2020-ban Franky-vel küzdöttem a győzelemért, tavaly is. Szeretem ezt a pályát, és a motorok nagyon jól működnek itt. Évről évre jobb lesz, tavaly különösen sokat javultunk. Idén a motor is jobb lett, különösen a kanyarokban.”

Millernek vajon csapattársa, vagy a Ducati fog jobban hiányozni?

„Mindkettő hiányozni fog. Nagyon kedvelem Peccót, mint embert, és nagyon élveztem a Ducatinál töltött időt. A Ducatihoz egyetlen dobogós helyezéssel érkeztem. Mostanra már sokkal több lett belőle. Sokat tanultam belőle, együtt haladtunk előre, úgyhogy nagyon kötődöm ezekhez a dolgokhoz.”