2024. április 19. 23:27
KezdőlapMotoGPAkiknek a legjobban sikerült az időmérő - Versenyzői nyilatkozatok

Akiknek a legjobban sikerült az időmérő – Versenyzői nyilatkozatok

A Ducati versenyzője, Jorge Martín szerezte meg a pole pozíciót a MotoGP szezonzárójának helyszínén, Valenciában. A spanyol mellett Marc Márquez és Jack Miller lesz még ott az első sorban vasárnap.

Említett versenyzők nyilatkozatai következnek:

1. Jorge Martín: „Délelőtt nem volt meg az a bizonyos plusz, de délutánra találtunk valamit. A kemény első gumival sokkal kényelmesebb volt a fékezés. Az első etap tökéletes volt, erre nem számítottam, mert általában két-három körre van szükségem. A második etapban javítani akartam, de a hátsó gumi nem volt olyan jó. Jó érzés megünnepelni a harmadik pole pozíciót egymás után, idén az ötödiket. Boldog vagyok, a vasárnap fontos lesz.”

2. Marc Márquez: „Az volt a célom, hogy a második vagy harmadik sorba kerüljek, mert nem igazán hittem, hogy a sebességünkkel és a beállításainkkal be tudok kerülni az 1:30-on belülre. A csapat egész hétvégén nagyon jól dolgozott. Ma jól használtuk a gumikat, és a versenytempóra koncentráltunk. Szeretem a pályát, és nagyon keményen dolgoztunk. Szeretnék vasárnap a dobogóra állni, de nem én vagyok a leggyorsabb versenyző, így küzdenem kell majd.”

3. Jack Miller: „Jó kört mentem, aztán az utolsó próbálkozásnál mindent beleadtam, de aztán a kanyar csúcspontjánál elestem. Folytatni tudtam, de aztán majdnem megint becsúszott egy hiba. Összességében egész hétvégén jól éreztem magam, az FP4-en sikeresen teljesítettem egy 20 körös etapot. A tempó jó, és a rajtrács első sorában végezni tökéletes eredmény a Ducatitól való búcsúzásomhoz.”