2024. március 28. 21:27
KezdőlapMotoGPQuartararo: Hogy Pecco mit csinál, az nem az én problémám

Quartararo: Hogy Pecco mit csinál, az nem az én problémám

A MotoGP címvédőjének, Fabio Quartararónak a győzelemért kell mennie Valenciában. A vasárnapi futam előtt nyugodt és elszánt.

Míg Pecco Bagnaia szombaton láthatóan érezte a nyomást, és nem tudott a kvalifikáción a 8. helynél előrébb végezni, addig Fabio Quartararo magabiztos volt a negyedik helye után: „Szuper jól érzem magam, ez volt a szezon egyik legjobb szombatja.” – hangsúlyozta a 23 éves versenyző.

„Az FP4 nagyon jó volt, főleg a tempó. Az utolsó körökben változtattunk valamin, és az elektronika jobban működött. Ha már az első körökben változtattunk volna, az biztosan jobb lett volna a tempót tekintve. Ma úgy döntöttem, hogy mindent beleadok. Megint két tizeddel maradtam le a pole-ról, de elégedett vagyok ezzel a negyedik hellyel.”

„Nem gondolok a bajnoki címre. Én a győzelemre gondolok. Ha megnyerem a versenyt, talán történik valami. A fő célom holnap az lesz, hogy a győzelemért harcoljak. Ez az egyetlen dolog, amit a magam részéről megtehetek. Úgy gondolom, nagyon jó pályán vagyunk, nagyon jó pozícióból indulunk, jó a tempónk, a gumiválasztás elég egyértelmű – magabiztos vagyok.”

„A saját pozícióm fog érdekelni. Ez a legfontosabb dolog. Mert a Német Nagydíj óta nem harcolunk a győzelemért. Szóval számomra szuper fontos lesz, hogy az utolsó körig küzdjek. Már most elégedett vagyok a hétvégémmel, és még egy nap hátravan – alig várom. Nehéz, nincs könnyű motorunk, vadul mozog a fékeken az első kanyar előtt, de magabiztosnak érzem magam.”

„A szezon során soha nem csinálsz furcsa manővereket, soha nem vállalsz ekkora kockázatot – de a holnap az a nap, amikor azt csinálhatok, amit csak akarok. Persze, nem egy nagyszerű helyzet, amikor 23 pont a hátrányod, de ez az egyetlen pozitívum, amit ebben a helyzetben találok.”

„Természetesen ez egy olyan verseny, ahol agresszívnak kell majd lennünk. Ahogy intelligensnek is. A gumik konzisztensek, de a múltban itt mindig azt láttuk, hogy 20 körön keresztül nagyon jók voltak, majd az utolsó hét körben elég gyorsan elfogytak. Magabiztos vagyok, a gumik állapota ezen a pályán jobb, mint vártam.”

Hogyan látja a címvédő riválisát, Bagnaiát?

„Idegesnek tűnik. Hogy őszinte legyek, nem érdekel. Vicces, mert a tévében úgy tűnik, mintha csak ő és én versenyeznénk. Mindig megmutatják nekünk. Magamra kell koncentrálnom. Mint mondtam, nem arról van szó, hogy csak öt pont a lemaradásunk, és szoros a küzdelem. A különbség óriási. Számomra az a fontos, hogy nyerjek. Hogy mit csinál, az nem az én problémám. Tehát én csak magamra koncentrálok.”

„Amikor a célod ennyire tisztán van a fejedben, nem pazarolsz energiát arra, hogy másra gondolj.”