2024. április 24. 15:34
KezdőlapMotoGPZarco: Csak gázt akartam adni...

Zarco: Csak gázt akartam adni…

A Pramac-Ducati ásza, Johann Zarco a valenciai MotoGP-döntő után nyíltan beszélt a nagyon kiábrándító futamról, amelyet a kavicságyban fejezett be.

Johann Zarco a 8. helyről kezdte a futamot Valenciában, miután az első kör után jól rajtolt, sőt, az elején közelről nézhette Pecco Bagnaia és Fabio Quartararo küzdelmét az 5. helyért. Nem sokkal a verseny közepe előtt a kétszeres Moto2-es világbajnokot utolérte Miguel Oliveira. Maga Zarco 15 kör után még a tizenegyedik helyen állt, ám nem sokkal később a francia bukott.

„Az egész hétvége legrosszabb érzése volt, ami az első kereket illeti. Csak három-négy körig tartott, utána már nem igazán tudtam motorozni.” – mesélte a 32 éves versenyző.

„Nem voltam rossz helyzetben. Aztán a 11-es kanyarban csak a gázt akartam adni…..”

„Nagyon csalódott vagyok, de legalább ez volt az év legjobb rajtja – még meg is ijedtem egy kicsit.” – tette hozzá nevetve.

„Sajnos a versenyen nem tudtam teljesíteni. A MotoGP világbajnokságban mindenki nagyon gyors. Az apró dolgok nagy különbséget jelenthetnek számomra a jövőben. Továbbra is igyekezni fogok, és bízom abban, hogy az élen leszek. Sokat tanultam ebben az évben.”

„Az egész hétvégén rossz érzésem volt, ezért buktam.”