2024. március 28. 15:00
KezdőlapMoto2Ogura: Szégyen, ahogyan befejeztük a szezont

Ogura: Szégyen, ahogyan befejeztük a szezont

Ai Ogura számára a Moto2-es szezon nem a remélt eredménnyel zárult. A japán versenyző azonban a valenciai kudarc ellenére pozitív következtetést vont le, és reménysugarat lát 2023-ra.

Ai Ogura tulajdonképpen a kezében tartotta a bajnoki aduászokat a Moto2 utolsó előtti malajziai futamán. Az utolsó körben történt bukás azonban azt jelentette, hogy a japán versenyző 9,5 ponttal lemaradva a Moto2 világbajnok Augusto Fernández mögött utazott Valenciába.

Az Idemitsu Honda versenyzője így jellemezte első benyomását a világbajnoki vereség után:

„Szégyen, ahogyan befejeztük a szezont. Ez biztosan nem az, amire számítottunk. A különbség miatt nyernem kellett. Megpróbáltam, de elestem. Soha nem éreztem magam kényelmesen ezen a pályán, de ezen a hétvégén határozottan tettünk egy lépést előre.”

Elmondása szerint maga is meglepődött a versenyen nyújtott teljesítményén, ez most jó támpontot ad a csapatnak a 2023-as szezonkezdetre. Annak ellenére, hogy lemaradt a Moto2-es bajnoki címről, Ogura összességében pozitívan összegezte a 20 futamot:

„Kiváló szezon volt, győzelmekkel és dobogós helyezésekkel, a végsőkig harcoltam a címért. Elvesztettem, de sokat tanultam. 2023-ban újra megpróbáljuk.”