2024. április 19. 23:36
KezdőlapMotoGPMiller: A legfontosabb, hogy a motoron maradtam

Miller: A legfontosabb, hogy a motoron maradtam

Jack Miller számára új MotoGP-kaland kezdődött kedden Valenciában. A KTM gyári csapatához való váltással az ausztrál teljesen új kihívásokkal nézett szembe.

Jack Miller 2018-tól a 2022-es valenciai szezonzáróig a Ducati színeiben versenyzett. Alig két nappal később új fejezet kezdődött az ausztrál számára a MotoGP géposztályban, amikor először ült fel az RC16-osra a Red Bull KTM gyári csapatában.

A négy kilométeres pálya 70 körének teljesítése után Miller a 17. helyen végzett, 0,755 másodperccel lemaradva Luca Marinitől, aki a leggyorsabb volt a Ducatival.

„Nagyon jól éreztem magam, az időjárás fantasztikus volt a teszteléshez. Annak ellenére, hogy reggel erős szél fújt, korán ki tudtunk menni a pályára. A teszt végéig sok kört tudtam megtenni. Minden arról szólt, hogy megismerjem a motort és a csapatot.” – magyarázta Miller.

„Jobban tudtam alkalmazkodni a motorhoz, mint vártam. Ilyen hosszú idő után egy másik gépen nagyon kényelmesen éreztem magam. Kedden sok mindent kipróbálhattam. Végül is nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan alakult.”

„Sajnos a végén nem tudtam jó időt motorozni, a legjobb körömet a közepes hátsó gumikon tettem meg. Szerettem volna újra mindent beleadni, de így is elégedett vagyok az eredménnyel.”

„Már nagyon várom a malajziai tesztet, de jó, hogy most van egy kis időm pihenni. Utána már nagyon várom a következő programot. A legfontosabb dolog az volt, hogy a motoron maradtam, és most majd napról napra meglátjuk, hogyan alakul.”