2024. április 27. 15:44
KezdőlapMotoGPBagnaiának az olasz elnök is gratulált

Bagnaiának az olasz elnök is gratulált

Francesco Bagnaiát és a Ducati Corse-t Sergio Mattarella olasz elnök fogadta a Quirinal palotában. Bagnaia nagy megtiszteltetésről beszélt.

Pecco Bagnaia első MotoGP-világbajnoki győzelme óta egyik találkozóról a másikra rohan. A Ducati gyári versenyzője már meghívást kapott a milánói EICMA-ra, Rómában pedig megkapta második a „Collare d’Oro” kitüntetést is. Most Olaszország elnöke, Sergio Mattarella is meghívta a 25 éves versenyzőt.

„Szeretném megköszönni az Olasz Köztársaság elnökének, hogy meghívott a Quirinale-ba. Ez nagy megtiszteltetés számunkra”- mondta Bagnaia „Idén rendkívüli eredményt értünk el. 50 évvel Giacomo Agostini után ismét egy olasz lett világbajnok egy olasz motoron.”

„Az eredmény évek kemény munkájának gyümölcse. Sikerült együtt fejlesztenünk a motort, és a MotoGP világbajnokságban a versenyzés mércéjévé tenni” – reflektált Bagnaia a Ducatival közös útra.

Olaszországnak 2009 óta kellett világbajnokra várnia a MotoGP osztályban, Valentino Rossi 2009-ben megszerezte kilencedik világbajnoki címét. Bagnaia nem feledkezett meg az olaszok hosszú megpróbáltatásairól a valenciai tiszteletkörén. „Amikor Valenciában áthaladtam a célvonalon, büszkén vittem Olaszország zászlaját az utolsó métereken vissza a boxba. Megmutattuk a világnak, hogy tehetség és leleményesség tekintetében kiemelkedőek vagyunk.”

A Quirinal Palace-ban a Ducati vezérigazgatója, Claudio Domenicali, Gigi Dall’Igna és Paolo Ciabatti is megjelent. A Desmosedici GP22 is megtekinthető volt a Quirinale termeiben.