back to top
2024. május 06. 04:21
KezdőlapSuperbikeRea aggódik a novemberi időjárás miatt Phillip Islanden

Rea aggódik a novemberi időjárás miatt Phillip Islanden

A 2022-es Phillip Island-i Superbike-világbajnoki forduló Jonathan Rea utolsó lehetősége ebben a szezonban, hogy véget vessen nyeretlenségi sorozatának. A Kawasaki versenyzője azonban nem nyugodt a novemberi időjárás miatt.

Ausztrália Jonathan Rea második otthona, mivel felesége, Tatia Down-Underből származik. A Rea családnak van egy háza is Wandiligongban, körülbelül 450 km-re a Phillip Island-i versenypályától. A Kawasaki versenyzője számára ezért duplám fájdalmas volt, hogy a Superbike-világbajnokság mezőnye tavaly nem látogatott el Ausztráliába a hatósági korlátozások miatt. A festői versenypálya az északír versenyző az egyik kedvenc pályája. A 35 éves pilóta hat győzelmet és tizenkét dobogós helyet szerzett itt.

Idén azonban Phillip Island a szezonnyitó helyett a finálénak ad otthont. Ausztráliában novemberben tavasz van, a szokásos februári időpontban pedig nyár.

„Nagyon várom már Phillip Islandet. Szeretem a pálya vonalvezetését, és ez egy kihívást jelentő aszfaltcsík” – mondta Rea. „Más kihívás lesz, mint általában, mert valószínűleg sokkal több lesz a tapadás, mert a körülmények hűvösebbek, mint az elmúlt években. Ausztráliában most a tavasz közepén és a nyár elején járunk – így bármi megtörténhet. Februárban, a nyár közepén négy évszakot is átélhetünk egy nap alatt, milyen lesz novemberben? Soha nem tudhatod, mi fog ott történni.”

Az egy hónappal ezelőtti MotoGP-n az időjárás megmutatta minden arcát és az év versenyét teljesítette a mezőny.

Rea csapattársa, Alex Lowes számára Phillip Island szintén különleges helyet foglal el, mivel 2020-ban, az első versenyhétvégéjén a Kawasakival itt szerezte meg eddigi egyetlen győzelmét a ZX-10RR-rel.

„Ezek nagyszerű emlékek – mondta az angol mosolyogva. „Idén február helyett novemberben versenyzünk itt. Érdekes lesz látni, hogyan változnak a körülmények. A pálya nagyon gyors, és teljesen más jellegű, mint a naptárban szereplő legtöbb pálya. A gumiabroncsok élettartama mindig kérdéses.”