2024. április 26. 09:15
KezdőlapMoto2MotoGP-motort tesztel vasárnap Pedro Acosta

MotoGP-motort tesztel vasárnap Pedro Acosta

A Red Bull KTM-nél hatalmas élménynek számít, hogy a tehetséges Moto2-es versenyzők már korán kipróbálhatják a MotoGP-motort. Ebben a kiváltságban részesül Pedro Acosta is vasárnap.

Brad Binder már a 2019-es Moto2-es pályafutása során, júliusban Brnóban tesztelhette a KTM RC16-ost, mielőtt 2020-ban felkerült a királykategóriába – és rögtön a harmadik MotoGP-futamot is megnyerte Brnóban, mindenki meglepetésére.

Tavaly Remy Gardner és Raúl Fernandez a Tech3 KTM csapatban szintén megismerkedhettek az RC16-tal Misanóban szeptember közepén, bár akkor még javában zajlott a szezon, a 2 versenyző pedig az első és második helyért küzdött a középső géposztályban.

A KTM most azt tervezi, hogy Pedro Acosta is lehetőséget kap arra, hogy kipróbálhassa az említett versenygépet.

A MotoGP tesztelési tilalom nem vonatkozik Acostára, mivel az csak az állandó versenyzőket érinti, és a spanyol 2023-ban is a Moto2-ben fog versenyezni. A fiatal pilótát Dani Pedrosa kíséri majd el vasárnap a jerezi tesztre, ahol jutalmul eddigi teljesítményéért kipróbálhatja magát a MotoGP-gép nyergében.

Az ilyen tesztvezetést azonban Mike Webb versenyigazgatónak jóvá kell hagynia, még akkor is, ha Acosta esetében nem hivatalos MotoGP-tesztről van szó.