2024. április 23. 21:24
KezdőlapSupersportAegerter mindent megnyert, amit lehetett 2022-ben

Aegerter mindent megnyert, amit lehetett 2022-ben

A 2022-es Supersport Világbajnokság utolsó futamán, Phillip Islanden aratott győzelmével Dominique Aegerter búcsúzott a Ten Kate Yamahától. A svájci versenyző kétszeres világbajnokként lép fel a Superbike kategóriába.

Aegerter két világbajnoksága alatt 27 győzelmet szerzett, ebből 17-et idén – ez rekord. A Ten Kate versenyzője gyakorlatilag egymaga gondoskodott arról, hogy a gyártók és a csapatok bajnokságát is megnyerje az egyéni bajnoki címe mellé.

„Kétszer egymás után megnyerni mindent, amit csak lehet – ennél többet nem kell” – mondta a 32 éves versenyző a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában. „Holott nem tudtam minden futamot megnyerni. De úgy gondolom, hogy több mint jó szezonunk volt, és ebben nem voltam egyedül. Kezdődik nálam otthon a családommal és a barátaimmal, és folytatódik Ten Kate-en keresztül minden beszállítóval, és nem megfeledkezve meg a vendéglátásban dolgozó szakácsokról sem. Mindannyian olyan jó munkát végeznek, hogy tudok koncentrálni és élvezni a motorozást. Ez látszott a második futamon, amikor felszabadultan és mindent beleadva versenyezhettem.”

„A Ducatik és Baldassarri Yamahája is gyorsabb volt, így mindig előttük akartam lenni, és támadtam, ahol csak tudtam. Hét-nyolc kör után hirtelen 0,3 másodperces előnyöm lett, és ez volt az az idő, amikor egy kicsit többet kockáztattam, hogy nagyobb különbségre tegyek szert.”

Aegerter végül 498 ponttal nyerte meg második Supersport bajnoki címét, míg a világbajnoki második Baldassarri 110 ponttal kevesebbet szerzett. Jövőre a GRT Yamaha csapatában debütál a Superbike-ban.