back to top
2024. július 16. 04:33
KezdőlapSupersportPontszerzéssel és keserédes érzésekkel zárult a szezon Sebestyén Peti számára

Pontszerzéssel és keserédes érzésekkel zárult a szezon Sebestyén Peti számára

A PS56 Team sajtóközleménye

Vasárnap hajnalban zajlott a szezon utolsó Supersport-futama. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti felemás érzésekkel zárja a hétvégét és egyben a teljes idei szezont is. Mindkét nap pontszerző helyen fejezte be a versenyt, a vasárnap reggeli, vizes körülmények között zajló warm up-ot pedig meg is nyerte.

A szombati időmérőn sajnos egy stratégiai hiba miatt a felszáradó pályára csak vizes gumival tudott menni, így míg a többiek slickre és intermediumra váltottak és gyorsultak, Peti csak a 17. helyre tudott kvalifikálni. Innentől kezdve a versenyekre is nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen szombaton esős körülmények között, vasárnap pedig az erős szeles időben az első körök inkább csak a túlélésről szóltak, és a TOP10-es boly már az elején elszakadt.

Nem jött még el az ideje, hogy részletesen is értékeljem ezt a szezont, de nyilvánvalóan mindenki számára egyértelmű, hogy sem eredményben, sem pedig más vonatkozásban nem erre számítottam. Amikor belevágtam ebbe a projektbe, a világ legboldogabb embere voltam és vakon bíztam ebben a csapatban, de sajnos ma már ez nem mondható el. A hétvége hibái méltán tükrözik az elmúlt két év történéseit is. Az időmérőn nem kaptam a pálya körülményeihez megfelelő gumikat, miközben a többiek már a második körben kijöttek és cseréltek. Ezek a lépéshátrányok és az ennél sokkal kisebb részletek ezen a szinten nagyon sokat számítanak. Nem tudom, mit hoz a jövő, de nagyon szeretném megköszönni azoknak az embereknek a munkáját, akik az elmúlt időszakot lehetővé tették” – mondta el a HUMDA pilótája.