2023. június 02. 11:08
KezdőlapMoto2Az első fecskék - Bemutatkozik a 2023-as LIQUI MOLY Husqvarna Intact csapat

Az első fecskék – Bemutatkozik a 2023-as LIQUI MOLY Husqvarna Intact csapat

- Hirdetés -

Tíz év szenvedély, odaadás, verejték és kemény munka – ha csak pár szót akarunk ejteni az Intact GP eddigi munkásságáról. 2022. november 25-én nem csak a múltra tekintettek vissza, hanem felfedték új színeiket a 2023-as szezonra.

A helyszín Memmingen, a Bajorország szívében fekvő csendes kisváros, ahol összegyűlt az egész csapat, hogy ne csak a 2022-es és az elmúlt évtized sikereit ünnepeljék, hanem bemutassák az új versenyzői felállást is: LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP néven. Az eseményt első alkalommal nem a Keckeisen saját termeiben, hanem a Kaminwerkben tartották. Egy olyan koncertteremben, amely elegendő helyet biztosított az ünnepséghez. Még Memmingen város polgármestere, Manfred Schilder sem hagyta ki az alkalmat, hogy néhány üdvözlő szót szóljon a vendégekhez és a csapathoz.

Több mint 500 jelenlévő vendég ünnepelte a közelmúlt sikereit. Például Dominique Aegerter fantasztikus MotoE világbajnoki győzelmét és Lukas Tulovic Moto2 Európa-bajnoki címét. Valamint a Servus TV műsorvezetőinek, Eve Scheernek és Alex Hofmannak köszönhetően mindenki megismerkedett a bővülő csapat új tagjaival is.

- Hirdetés -

Az Intact GP csapat három alapító tagja, Jürgen Lingg, Stefan Keckeisen és Wolfgang Kuhn túláradó büszkeséggel nyilatkoztak projektjükről, amely 2013 óta évről évre újabb és újabb csúcsokat döntöget. A trió immár egy évtizede bizonyítja, hogy szenvedélyük, töretlen lelkesedésük és nagy elkötelezettségük valóra váltja az álmokat. Eközben sok hullámvölgyet éltek át, de olyan szakértelemre tettek szert, amely mindig vonzza a fiatal tehetségeket.

A LIQUI MOLY nagy szerepet játszott ebben, erősíti meg Peter Baumann, marketingigazgató:

„Különleges dolog, amikor a márkák ilyen hosszú ideig együtt dolgoznak egy csapattal. Ebben a formában bizonyára nem fordul elő túl gyakran, de ez nem véletlen. A LIQUI MOLY sok éve adja a nevét ennek a csapatnak, így igazán mélyen gyökerezik a csapatban. Ez mindenki számára nagyon összetartó, még most is, hogy a Husqvarna csatlakozott. Tíz év után az új Moto3-as csapat egy újabb darabja a kirakósnak, amely tökéletesen illeszkedik a struktúrába, és előkészíti az utat a következő évtizedre. Ez is sok mindent összehoz, mert ez nem csak szívügy. Ez egy nagyszerű együttműködés. Örülünk annak, hogy mi, a LIQUI MOLY márkaként legalább 2027-ig továbbra is részesei lehetünk ennek a csapatnak.”

A szponzorok, barátok és egyéb kísérők mellett szinte mind a 40 csapattag jelen volt. A  junior csapattól és az új Moto3 csapattól kezdve a MotoE-n át a Moto2-ig. A Moto2 Európa-bajnok Lukas Tulovic egy interjúban beszélt eddigi pályafutása csúcspontjairól, valamint a Moto2 világbajnokságban való küldetésével kapcsolatos céljairól és ambícióiról.

Ezután egy másik címvédő lépett a színpadra, akit ugyanilyen frenetikusan ünnepeltek. Dominique Aegerter, akinek örökségét Randy Krummenacher és Héctor Garzó veszi át. Ez a két versenyző is alig várja, hogy nagyra törő szavaikat tettekre váltsák.

A Moto2-es csapatban, amellyel minden kezdődött, Darryn Binder és Lukas Tulovic fog küzdeni a 2023-as szezonban, míg Collin Veijer és Ayumu Sasaki a Moto3-as világbajnoki cím megszerzéséért fog minden követ megmozgatni.

A telt ház előtt adott interjúikat végül az este legjobban várt pillanata követte: a 2023-as gépek leleplezése. Miután a LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP csapat négy versenyzője felemelte a fátylat, az est ünnepélyes része véget ért, majd hatalmas közös buli következett, amely a kora reggeli órákig tartott.

Az este képekben:

husqvarna4
A sokaság a bemutatón. Fotó: Intact GP
husqvarna5
A MotoE címvédő és motorja. Fotó: Intact GP
husqvarna2
Dominque Aegerter és Lukas Tulovic. Fotó: Intact GP
husqvarna3
Leleplezés. Fotó: Intact GP
- Hirdetés -