2024. március 28. 16:31
KezdőlapMotoGPAz LCR Hondánál is nagyobb a baj, mint gondolták

Az LCR Hondánál is nagyobb a baj, mint gondolták

Lucio Cecchinello, az LCR Honda csapattulajdonosa visszatekintett a 2022-es szezonra, amely a vártnál trükkösebbnek bizonyult. Az olasz elmagyarázta, hogy csapata hogyan birkózott meg a nehézségekkel.

A Honda versenyzői nehéz szezont éltek át idén. Marc Márquez, aki a 20 világbajnoki fordulóból csak tizenkettőn indult, a tizenharmadik helyen végzett a bajnokságban. Csapattársa, Pol Espargaró a 16. helyen, a két LCR Honda-pilóta, Álex Márquez és Takaaki Nakagami pedig a 17. és 18. helyen végzett a bajnoki tabellán, közvetlenül a spanyol mögött.

Az LCR csapat tulajdonosa, Lucio Cecchinello ennek megfelelően pozitívan értékeli a szezont. Az olasz a „GPOne.com” munkatársainak adott interjúban elmondta:

„Marc mellett – akiről tudjuk, hogy az átlagosnál magasabb szinten versenyez – Pol, Álex és Taka a 16-18. helyen végzett az összesített tabellán. Tehát a vártnál nagyobb problémáink voltak.”

„A nehézségek ellenére mindig megpróbáltam a szarvánál fogva megragadni a bikát. Soha nem adtuk fel, hanem továbbra is keményen dolgoztunk, és a mi csapatunk szinte mindig utolsóként hagyta el a paddock-ot este.”

„Még akkor sem adtuk fel sem, amikor már egyértelmű volt, hogy nem tudjuk folytatni a munkát Álex Márquezzel. Elég nyilvánvaló, hogy nem hoztuk a kívánt eredményeket, és ez természetesen frusztráló volt. Ha csak azért leszel pontszerző, mert néhány másik versenyző bukott, az minden, csak nem könnyű.”