2024. április 19. 08:14
KezdőlapHírekA Magyar Nagydíj előtt a budapesti Superenduro is telt házas lehet

A Magyar Nagydíj előtt a budapesti Superenduro is telt házas lehet

A hétvégén a lengyelországi Krakkóban elrajtol a FIM Superenduro-világbajnokság szezonja, a hatfutamos sorozat harmadik állomása ezúttal is a Papp László Budapest Sportaréna lesz 2023. február 4-én. Az idénynyitó teltházas, a budapesti fordulóra a Gold és Bronz kategóriás jegyekből már csak az utolsó helyek kaphatók.

Négy magyar versenyző nevezett a Superenduro-világbajnokság krakkói idénynyitójára: Zsigovits Norbert, Mizsér Gergő és Varga Imre a csúcskategóriát jelentő Prestige-ben, Liszka Roland a Junior-világbajnokságban próbál szerencsét. A hatfordulós sorozat harmadik állomása Budapest lesz.

A Prestige versenyzői első körben azért küzdenek, hogy a 32 fős mezőnyben bejussanak a 14 fős döntőbe, itt 9 élpilótának bérelt helye van az ún. Grading List-nek köszönhetően, így a magyaroknak lényegében az 5 fennmaradó helyre kell hajtaniuk.

„Az idei évben erősebb lesz a mezőny a korábbiaknál, hiszen már nincs koronavírus, és kicsit jobban lehet tervezni. A cél az, hogy minden versenyen a döntőben legyek, aztán onnan bármi lehet. Az bravúros eredmény lenne, ha a bajnokságot a legjobb 10 között zárnám” – nyilatkozta Zsigovits Norbert, a Ride Hard Motorsport versenyzője az EnduroGP.hu-nak.

Új szabály, hogy amennyiben valaki nem tud bejutni a Prestige kategória döntőjébe, folytathatja a versenyzést az Open kategóriában, ahol további két döntőfutamon állhat rajthoz. Mindkét kategória versenyeiről TV-s közvetítést sugároznak, Magyarországon a Sport 2 televízió közvetíti a Superendurót 18-21 óra között.

Visszatérnek a legnagyobb sztárok

A csúcskategória, a Prestige mezőnyében ott lesz Zsigovits Norbert is, aki a mezőny legendáival is összemérheti az erejét: rajthoz áll Cody Webb, Jonny Walker, Billy Bolt, a hatszoros világbajnok Taddy Błażusiak, valamint a tavalyi Junior-világbajnok, Dominik Olszowy.

A sportág a magyar versenyzők és a közönség körében is népszerű: évről évre több ezer néző látogat el a versenyre, hogy Zsigovits Norbertnek, vagy az Európa-kupában szereplő Szőke Márknak és a fiatal generációt képviselő Liszka Rolandnak szurkolhassanak. Idén is nagy az érdeklődés, a Gold és Bronz kategóriás jegyekből az utolsó helyek kaphatók, így várhatóan teltházas lesz a verseny.