2024. április 20. 06:26
KezdőlapMotoGPBastianini tudja, hogy lesz némi feszültség a pályán, hiszen mindenki győzni akar

Bastianini tudja, hogy lesz némi feszültség a pályán, hiszen mindenki győzni akar

A MotoGP osztály utolsó valenciai futamán Enea Bastianini az Aprilia versenyzőjét, Aleix Espargarót megelőzve felért a ranglista 3. helyére. Jövőre irány a gyári alakulat.

Négy győzelem, két második hely, 219 világbajnoki pont és az összesített 3. hely a MotoGP második szezonjában: Enea Bastianini meggyőzően teljesített a Gresini csapatával együtt a tavalyi GP21-es nyergében, ezért kerülhetett oda a gyári csapathoz.

„Nagyon intenzív, érzelmekkel teli szezon volt, négy futamot nyertünk. Jövőre már gyári versenyző leszek, tehát a hivatalos Ducati csapatban fogok pályára gurulni. Ez mindenképpen nagy kihívás lesz, de egyben nagyszerű lehetőség is számomra” – mondta Bastianini. Mindent megteszünk majd, és megpróbáljuk jól érezni magunkat – mint mindig.”

A Ducati Lenovo csapatban Bastianini a 2022-as világbajnok Francesco Bagnaia csapattársaként fog versenyezni, aki idén tíz dobogós helyezést ünnepelhetett (ebből hét győzelmet).

A 24 éves pilóta a Ducati nagy bolognai világbajnoki partiján így nyilatkozott: „Persze, a Ducatit a csúcson látni nagyon jó volt. De mindig előre tekintünk és megpróbáljuk megismételni. Jövőre is megpróbálom. Igyekszünk megnyerni a világbajnoki címet, de mindig nehéz megismételni egy olyan fantasztikus szezont, mint az idei.”

„A motor nagyon gyors, és úgy gondolom, hogy ebben a csapatban nagyon jól lehet teljesíteni. Peccóval együtt tudok dolgozni, nagyon motivált vagyok, és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát” – folytatta az olasz versenyző.

A hangsúly tehát a februári és márciusi előszezoni teszteken van: „Valenciában már teszteltünk, de úgy gondolom, hogy a végleges motort csak a szezonkezdet előtti utolsó teszten kapjuk meg. De nekem határozottan tetszett az új motor. Talán egy kicsit nehezebb vezetni, de szórakoztató.”

Mely riválisokat tartja a legerősebbnek a szezon négyszeres győztese 2023-ra való tekintettel? – tették fel neki a kérdést. „Sokan vannak. A MotoGP nagyon magas szintet képvisel, mindannyian néhány tizedmásodpercen belül vagyunk. Szóval a részletek számítanak” – válaszolta Bastianini. „De mindenképpen egy nagyon versenyképes Marc Márquezre számítok, aki vissza akar érni az élre. Quartararo nagy tehetség, Pecco pedig meg akarja védeni a bajnoki címét. De Martín, Aleix Espargaró is – riválisokból biztosan nincs hiány.”

Bastianini arról is nyilatkozott, hogy a jövőben milyen feladat lesz csapatjátékosként szerepelni Bagnaia mellett: „Természetesen lesz néhány szikra a pályán, mert mindannyian azért vagyunk itt, hogy 100 százalékot adjunk. Fontos, hogy mindig a maximumot hozzuk. De az is fontos, hogy együtt dolgozzunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, és a lehető legjobban fejlesszük a motort.”