2024. március 29. 12:53
KezdőlapMotoGPRossi: A japán gyártóknak döntenie kell, a játék megváltozott

Rossi: A japán gyártóknak döntenie kell, a játék megváltozott

Valentino Rossi figyelmeztette régi csapatát, a Yamahát, hogy „többet kell tenniük”, mert „nagy nehézségekbe” kerültek.

Fabio Quartararo sokat panaszkodott a 2022-es szezonban a Yamaha teljesítményére, miközben a Ducati egy nyerő konstrukciót rakott össze, amivel Bagnaia meg is tudta nyerni a bajnokságot.

A Ducati tovább erősített Enea Bastianini érkezésével, aki az elmúlt évadban a második legtöbb elsőséget zsebelte be.

„A Yamaha mindig a motor egyensúlyára koncentrál, egy viszonylag könnyű motort szeretne és a fókuszban a kanyarodás áll” mondta a legendás Rossi.  „De most a Ducatival szemben lemaradtak. Azt kell mondanom, hogy a Ducati az elmúlt években mindenkinek feladta a leckét, az összes japán gyártó nagy bajban van.”

Rossi ikonikus karrierje a Yamahához kötődik, ahhoz a csapathoz, amellyel fénykorát élte. A Ducatinál eltöltött két év katasztrofálisra sikeredett. Mint ismeretes, Rossi utolsó 12 szezonjában nem tudott bajnoki címet szerezni, még azután sem, hogy elhagyta a Ducatit, és visszatért a Yamahához. De a VR46 Akadémiáról érkező tanítványa, Bagnaia ebben a szezonban megtörte a Ducati 15 éve tartó „nyeretlenségi” sorozatát.

„A Ducatinál agresszívan dolgoznak, sok motor van a pályán és mindenki adatait ismerik” – mondta Rossi.

„Szóval tettek egy lépést előre, a japán gyártóknak pedig dönteniük kell, mert a játék megváltozott: több pénz kell, több ember… Lesz kedvük hozzá? Meg kell érteniük, hogy a győzelemhez többet kell tenniük. A Ducati learatja Gigi Dall’Igna munkájának gyümölcsét, és most szerintem ez a legjobb motor.”

Úgy tűnik a Yamaha komolyan veszi a munkát a 2023-as motorral. Vajon elég lesz a Ducatik ellen?

Gyökeres változás mellett döntött a Yamaha a csalódást keltő MotoGP-idény után

Forráscrash.net