2024. április 18. 03:13
KezdőlapHírekNagyszerű lehetőséget kapott Valentino Rossi

Nagyszerű lehetőséget kapott Valentino Rossi

Valentino Rossi jövőre csatlakozhat a BMW gyári csapatához, és már januárban versenyezni fog. Nem kizárt, hogy az olasz MotoGP-legenda a jövőben az Egyesült Államokban is kipróbálhatja magát.

Valentino Rossi idén új karrierbe kezdett, hiszen miután tavaly visszavonult a MotoGP-ből, 2022-től teljes mértékben az autóversenyzésre koncentrál. Az összesen kilenc, a királykategóriában hét világbajnoki címig jutó egykori motoros egyre feljebb kerül a ranglétrán. Ezt mutatja a mostani bejelentés is, amelynek értelmében nagy lehetőséghez jut.

Rossi idén a WRT színeiben szerepelt a GT World Challenge Europe-ban, ahol az Audi volánja mögött ült. Az istálló azonban BMW-re vált, és a 43 éves pilóta csatlakozott a német márka M Motorsport programjának gyári csapatához. Ennek köszönhetően pedig jelentős távlatok nyílhatnak meg előtte az autóversenyzésben.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Rossi elindul a bathursti 12 órás versenyen, ahol a belga Maxime Martinnal és a brazil Augusto Farfusszal fogja megosztani a volánt. Ám időközben az is kiderült, hogy rajongói már az év legelején is szurkolhatnak neki, az olasz pilóta ugyanis ott lesz a január 14-én, illetve 15-én esedékes dubaji 24 órás viadalon.

Kiderült, mikor és hol fog először versenyezni jövőre Valentino Rossi

A gyári szerződés a közlemény értelmében ráadásul azt is jelenti, hogy Rossi tesztelheti a BMW különböző sorozatokban használt M-es versenygépeit. Ennek tudatában könnyen lehet, hogy egyszer az IMSA-ban, azaz az amerikai sportautó-bajnokságban is láthatjuk, ahol a BMW is ott lesz az akkor debütáló GTP-kategóriában.

Valentino Rossit nem kell bemutatni – kezdte a BMW M Motorsportot irányító Andreas Roos. – Minden idők egyik legsikeresebb motorversenyzőjeként történelmet írt, a versenypályán elért sikerei és személyisége méltán tették őt élő legendává. Valentino azonban bebizonyította, hogy négy keréken is kiváló pilóta. Megmutatta, hogy az autóversenyzés lett a második otthona a motorsportban, és a teljes szenvedélyét, képességét és elkötelezettségét beleadja karrierje ezen új fejezetébe. Fantasztikus, hogy Valentino jövőre csatlakozik a BMW M Motorsport-családhoz mint új gyári pilóta. Nagyon várjuk már a közös munkát, üdvözlünk a fedélzeten, Vale!”

Nagyon büszke vagyok arra, hogy a BMW M gyári pilótája lehetek, ez nagyszerű lehetőség – ezek már Rossi szavai. – Tavaly kezdtem el komolyan az autóversenyzést, és az első idényemet a WRT-nél teljesítettem, akikkel remekül kijöttem, és nagyon örülök, hogy a csapat a BMW M Motorsportot választotta új partnerének. Már kétszer volt alkalmam tesztelni a BMW M4 GT3-ast, és nagyon jól érzem magam a kocsiban. Úgy gondolom, versenyképesek lehetünk a következő szezonban. Emellett a BMW M Motorsport lehetőséget adott arra, hogy jövőre két rendkívül erős versenyzővel, Maxime Martinnal és Augusto Farfusszal versenyezhessek. Még sokat kell tanulnom és fejlődnöm, de remélem, megfelelek a feladatnak, és elég gyors leszek ahhoz, hogy harcolni tudjak a versenyhétvégéken.”