2024. március 28. 18:26
KezdőlapWheelieKi lenne Marc Márquez F1-es megfelelője? - honfitársa szerint az egyik legnagyobb...

Ki lenne Marc Márquez F1-es megfelelője? – honfitársa szerint az egyik legnagyobb legenda

Marc Márqueznek talán élete legszebb bókját kapta Carlos Sainztól, amit egy versenyző kaphat. Honfitársa Ayrton Sennához hasonlította őt.

Senna még 28 évvel a halála után is a Forma-1 egyik legkedveltebb alakja, aki különösen ismert volt a nagy kockázatot és nagy jutalmat hozó stratégiájáról. Bár sokan átvették Senna stílusának egyes aspektusait, különösen Daniel Ricciardo volt ismert a Red Bull-os időkben a késői fékezéseiről, de a brazil stílusát senki sem tudta igazán megközelíteni.

Carlos Sainz szerint ez a megtiszteltetés a Forma-1-en kívül illet valamit, méghozzá Marc Márquezt.

Sainz a Márquezzel közös interjúban azt mondta, nincs kétsége afelől, hogy a MotoGP-pilóta olyan lenne, mint Senna, ha a Forma-1-ben versenyezne.

„Márquez lenne Ayrton Senna a Forma-1-ben. Nincs kétségem efelől.” – mondta Sainz.

„Marc az egyetlen, akit láttam olyan lehetetlen dolgokat csinálni, mint Senna a rendkívül gyors futamokon.”

Márquez azzal hálálta meg a gesztust, hogy Sainzot néhány híres motorversenyzőhöz hasonlította.
„Két versenyző között hezitálok. Párhuzamot lehetne vonni például Carlos és Pecco Bagnaia karrierje között, hiszen mindketten lassan robbantak be, de most mindketten a csúcson vagy annak közelében vannak. Ugyanakkor Álex Crivillé is lehetne, bár vele ellentétben Sainz több bajnoki címet is fog nyerni.”

Bár Sainz versenyben volt a 2022-es bajnoki címért, a gyenge szezonkezdetét figyelembe véve, amelyről ő maga is megállapította, hogy javulnia kell, ha a jövő évi sikerekben reménykedik.
„Tudom, hogyan kell vezetni. Ez ösztönös. Már nem gondolkodom ezen. És láss csodát, sokkal könnyebben jönnek az idők. Visszatértem arra a szintre, ahol az év elején kellett volna lennem. Az autónk viszont nem feltétlenül jó. Ez a szezon az igazat megvallva egy rémálom volt. Semmi sincs rendben! Az idény rosszul alakult, de a pozitívum az, hogy még ebben a borzalmas szezonban is tartottam magamban a lelket.” – jegyezte meg Sainz.

Mivel jövőre három világbajnok áll rajthoz, akik közül kettő a címvédésre esélyes autóban ül majd. Sainznak kemény konkurenciája lesz, ha valóban csatlakozni akar ehhez az exkluzív listához.