2024. április 24. 11:17
KezdőlapMotorsportStefano Favaro már megkezdte a felkészülést csapatával 2023-ra

Stefano Favaro már megkezdte a felkészülést csapatával 2023-ra

A Fairium NGRT sajtóközleménye

Futamgyőzelmeket szerzett és sok-sok pódiumban gazdag évet zár a Fairium Next Generation Riders Team. Rossi Attila Moor, és Matteo Masili a 14 futamból álló Northern Talent Cup Road to MotoGP programjában 13 alkalommal állhattak a dobogóra.

2022-ben a Northern Talent Cup versenysorozatot Rossi Moor nyerte a Fairium Next Generation Reders csapat színeiben. Az évet a Fairium NGRT a szardíniai Tramtaza-ban egy edzőtáborral búcsúztatta, és egyben hivatalosan is megkezdte a felkészülést a 2023-as évre.

A Fairium NGRT csapatfőnöke Stefano Favaro jövőre két Szardínián született pilótának is bizalmat szavazott, és mind a kettőt indítja a Dorna tehetségkutató versenysorozatában a Northern Talent Cup-ban. Matteo Masili „Titino46”, aki 2022-ben az egyike volt a legjobb újoncoknak a sorozatban, már ősszel elkezdte a felkészülést, kemény állóképességjavító edzésekkel.

Stefano Favaro csapatfőnök választása a szardíniai edzőtábor megszervezésére elsősorban  annak köszönhető, hogy 2023-ban két Szardínián született versenyző is indul a Northern Talent Cup 2023-as sorozatában. Titinohoz [Matteo Masili] jövőre Roberto Piras csatlakozik, aki idén a CIV Junior bajnokság 3. helyét szerezte meg Aprilia SP motorral. Az edzőtábor programja magában foglalja a vezetési technikák finomításával kapcsolatos napi képzést és mindenekelőtt a pályán való sok órás vezetést.

Az edzőtáborban az összes srácot Roberto Masili csapatedző felügyeli Stefano Favaro támogatásával, aki már 22 éve jelen van a motorsport világában, és olyan tehetségeket fedezett fel, mint Talmácsi Gábor (2007-es világbajnok a 125 köbcentis kategóriában) és Johann Zarco (Moto2-es világbajnok 2015-2016-ban, majd a mai napig a MotoGP versenyzője).

A Fairium NGRT a CIV Junior Bajnokság Ohvale MiniGP sorozatában is elindítja fiatal tehetségeit, mégpedig Salvetti Stefanót, Zaninello Achillét, Dal Bosco Enricót és Boatto Riccardót. A Gazzola Racing Team-mel szoros kapcsolatban, a csapat ott lesz a European Talent Cup sorozatban is.

Stefano Favaro így nyilatkozott a 2023-as szezonról:

„Az a tény, hogy  két szardíniai versenyzőnk van, mint  Masili és Piras, a  téli szezon  ellenére lehetőséget adott nekünk arra, hogy szardíniai edzőtábort tarthassunk. A pálya jó adottságai miatt gyakrabban fogunk itt edzőtáborokat tartani. Nem  tudom eltitkolni,  hogy 2023-ban nagyon konkrét célokat kell elérnünk, és mindenekelőtt azt szeretném, ha minden  pilótám folyamatosan a TOP 10-ben legyen. Sajnos bajnokunk, Rossi Moor nem lesz jelen, mivel november 22-én nagyon nehéz műtéten esett át, jelenleg komoly rehabilitáción vesz részt.”

Roberto Masili is elmondta véleményét a közelgő évaddal kapcsolatban:

„Szardíniaiként nagyon büszke vagyok arra, hogy visszatérhetek a hazámba, és részt vehetek az edzőtáborban. Matteo Masili és Roberto Piras már sok tapasztalattal rendelkező pilóták. Roberto Piras egy teljesen új kategóriában kezdi a versenyzést, Titino [Matteo Masili] pedig a második szezonját kezdi meg a Northern Talent Cupban. Titinónak minden versenyen jó esélye van arra, hogy a dobogóért küzdjön.”