2024. április 19. 18:21
KezdőlapMagyarokZsigovits elégedett a döntős szereplésével, szerinte jó úton halad a célok felé

Zsigovits elégedett a döntős szereplésével, szerinte jó úton halad a célok felé

Zsigovits Norbert értékelte a Superenduro-világbajnokság szombati, németországi fordulójában nyújtott teljesítményét. A 23 éves versenyző úgy véli, az első két futamon az esései után jó tempót tudott menni, a harmadikon elért tizedik helye pedig kifejezetten biztató a jövőre nézve.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Zsigovits Norbert a krakkói nyitány után a németországi Riesában is döntőbe jutott a Superenduro-világbajnokság Prestige-kategóriájában. A Ride Hard Motorsport versenyzője a 12. helyet szerezte meg összesítésben, és 14 pontot tett hozzá eddigi 10 egységéhez, aminek köszönhetően a bajnokságban is feljött a 10. pozícióba.

Zsigovits újra döntős a Prestige-ben, magyar sikerek az Európa-kupában a Superenduro-vb-n

Az első és a második is nehezen indult számára, ugyanis mindkét rajt után elesett. Ennélfogva a 14., utolsó helyről kellett felzárkóznia, és végül mindkét alkalommal a 12. pozíciót szerezte meg. Bár a bukások nyilvánvalóan nem jöttek jól, az azt követő percek bizakodásra adtak okot Zsigovits számára.

Az első futam elején estem kettőt, és azzal sok idő elment, ezért nagyon a mezőny végéről tudtam kezdeni a versenyt nyilatkozta a P1race-nek. – Aztán viszont egész jól fel tudtam jönni, egész jónak éreztem a tempómat, és a végén tizenkettedikként értem célba. A második futamon megint az elején, a rajtnál elcsúsztam, úgyhogy a mezőny végéről jöttem fel, de egész jó tempót tudtam utána menni. Azonban itt kicsit erősebb volt a verseny, így újra a tizenkettedik helyen tudtam célba érni, de itt már kiegyensúlyozottabban tudtam teljesíteni, mint az elsőn.”

Zsigovits egyértelműen a harmadik futamon nyújtotta a legjobb teljesítményét, ahol bár szintén visszaesett a 14. helyre, onnan egészen a 10. pozícióig sikerült visszazárkóznia. Ennek köszönhetően teljesítette azt a vágyát, hogy összetettben felülmúlja a krakkói eredményét, és a hosszú távú célkitűzésekhez is közelebb került.

A harmadik futamot megint a végéről kezdtem, de aztán egész jól tudtam jönni, és a végén a tizedik helyet tudtam megszerezni, aminek nagyon örülök, hiszen az volt a cél, hogy a legjobb tízben tudjunk lenni – magyarázta a 23 esztendős pilóta. – Azt gondolom, hogy jó úton haladunk a célok felé.”

Zsigovits tehát pozitív előjelekkel készülhet a harmadik fordulóra, amelyet Budapesten, a Papp László Sportarénában rendeznek február 4-én. Az eseményre továbbra is kaphatóak jegyek, amelyeket az EnduroGP.hu felületén lehet megvásárolni.


A KTM Centrum is készül a budapesti Superenduro GP-re. A webshopban minden jegyvásárló 15%-os kedvezményre jogosult alkatrészek, kiegészítők és ruházat vásárlása esetén, valamint 5% kedvezményre minden motor megvásárlása alkalmával. A KTM Centrum az idei versenyhez hasonlóan 2023-ban is megjelenik a Papp László Budapest Sportarénában, ahol szintén megvásárolhatók lesznek a termékek. További részletek az EnduroGP.hu oldalon. (X)