2024. április 19. 02:04
KezdőlapMotoGPA Ducati csapatfőnöke elárulta, mi az az egy dolog, amit Bagnaia nem...

A Ducati csapatfőnöke elárulta, mi az az egy dolog, amit Bagnaia nem kap meg idén

Francesco Bagnaia és Enea Bastianini nem kímélte egymást a 2022-es idényben. A két versenyző idén azonban együtt fogja képviselni a gyári Ducati alakulatát. Sokan úgy tekintenek rájuk, mint az egykori Valentino Rossi – Jorge Lorenzo párosra a Yamahánál.

Davide Tardozzi nem fél attól, hogy a két olasz pilóta között olyan mértékű rivalizálás lesz, mint korábban a két hangvillás szupersztár között. A SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozva a Ducati csapatfőnöke megjegyezte: „Úgy gondolom, ha egy gyári csapatnál vagy, legyen az Yamaha, Honda vagy Ducati, akkor elvárható, hogy két olyan versenyzőt szerződtess, akik mindketten esélyesek a világbajnoki címre. A csapatunkban ott van a világbajnok, aki a 2022-es szezonban és az azt megelőző évben is fontos sikereket ért el, és aki természetesen meg akarja védeni a címét. Nyilván logikus, hogy Enea szeretné megverni őt. Nekem személy szerint nagy öröm, hogy két ilyen fiam van – mert a versenyzők olyanok nekem, mintha a fiaim lennének.”

„Mindkét versenyzőt egyformán fogjuk kezelni. Abban is biztos vagyok, hogy Gigi Dall’Igna, Paolo Ciabatti és én képesek leszünk irányítani őket. Meggyőződésem, hogy ebben a tekintetben nem lesznek problémáink. Természetesen, mivel Bagnaia a világbajnok, jogosult arra, hogy mindent megkapjon, amit kér. Azonban nem követelheti, hogy a másik versenyző kevesebbet kapjon. Miért kellene nekem, mint gyártónak, a csapat egyik versenyzőjének többet adnom, mint a másiknak? Nyilvánvalóan joga van ahhoz, hogy kérjen, és mi teljesíteni fogjuk a kívánságait. Pecco viszont soha nem akart kiváltságos lenni azért, mert ő a bajnok. A maga részéről olyan szakmai őszinteségről tesz tanúbizonyságot, amely szerintem azt mutatja, hogy bízik a képességeiben. Mindent meg fog kapni, ha úgy látjuk, hogy ez segít neki javítani a teljesítményén. Bár ha egy magánrepülőgépet kér, hogy hazarepülhessen, a válasz természetesen nem lesz.”

Tardozzi nem aggódik amiatt sem, hogy Bastianini új csapatfőnökkel kezdi meg a szezont.

„Úgy gondolom, hogy a legjobb döntést hoztuk meg számára. Marco Rigamontival kiváló lesz a kapcsolata, ezt már Enea is megerősítette nekem a valenciai teszt után. Szerintem Rigamonti nagyon jó technikus. Nem hiszem, hogy Enea rosszabb helyzetben lesz ebből a szempontból, mint tavaly. Nagyon komolyan vettük a dolgot, így a tavalyi szezon vége előtt többször is összehoztuk őket, és a teszteken zökkenőmentes volt az együttműködés. Enea nyugodt, és meg van győződve arról, hogy a Rigamonti mellett ugyanolyan támogatásban részesül majd, mint korábban.”