2024. április 26. 20:40
KezdőlapSuperbikeEgymásnak estek a versenyzők a női pilótát érintő botrány kapcsán

Egymásnak estek a versenyzők a női pilótát érintő botrány kapcsán

„Azért mondod, hogy amatőr, mert nő vagyok?” – fakadt ki Ana Carrasco az Álvaro Bautistával történt jerezi incidens után a Twitteren. A Superbike-világbajnok azonban ügyet sem vetett fiatal versenytársa posztjára, más versenyzők azonban nem hagyták szó nélkül az esetet.

A Superbike-világbajnok vérig sértette Ana Carrascót

Scott Redding egy percig nem habozott, és Carrasco védelmére kelt: „Ohhh Álvaro…senki másnak nem volt problémája Anával a pályán. Világbajnok vagy, tudnod kellene kezelni a körülötted lévő motorokat.”

A brit már 2022-ben is nekiment Bautistának a minimum súly vitája okán, mivel szerinte a spanyol ezt ki tudja használni.

Carrascónak vagy Bautistának van igaza? – Egy példa a múltból

A vita azonban még csak most kezdődött, hiszen Tom Sykes is beszállt az eszmefuttatásba:

Sykes a következő üzenetet írta Carrascónak: „Mire jó ez? Álvaro mikor dobta be, hogy ez nemi kérdés? Úgy tűnik, hogy manipulálod őt, és ezt a lapot mindig elő tudod húzni, ha kell. Ez a viselkedés negatív fényt vet az egész világbajnokságra, mivel mindenki keményen dolgozik. Ti is világbajnokok vagytok.”

Ekkor Scott Redding azzal vádolta meg honfitársát, hogy ő a női versenyzők ellen van, ekkor pedig robbant a bomba. Sykes így vágott vissza: „Ez egy olcsó húzás, Scott. Ana világbajnok és nő, ami csodálatos dolog. Biztos vagyok benne, hogy ez neki és a családjának, valamint a sportágnak is fantasztikus eredmény. Én is érdeklődve figyeltem, és igyekeztem támogatni, amikor nyert, úgyhogy fejezd ezt be. Ana tudja, hogy tisztelem őt. Bautista a lehető legjobban motorozott és következetes volt. Ezért kérdezem újra, hogy mire jó ez az egész?”