back to top
2024. május 05. 12:44
KezdőlapMotoGPMarc Márquez átment a teszten, csapata fontos időpontot jelentett be (videó)

Marc Márquez átment a teszten, csapata fontos időpontot jelentett be (videó)

Mindkét Honda-motort használó MotoGP-csapat bejelentette az idei motorfestés bemutatójának időpontját. A japánok gyári versenyzője, Marc Márquez videóban mutatta meg, hogy átment a teszten, és készen áll az idei szezonra.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Honda rajongóinak meg kell várniuk a sepangi teszteket, és kedvenceik csak utána mutatják be az idei motor festését. A Repsol Honda, azaz a gyári istálló kedden bejelentette, hogy az eseményre mikor és hol kerül sor. A japán alakulat három hét múlva, február 22-én fogja leleplezni az RC213V idei színösszeállítását.

Ami a pontos időpontot illeti, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a japán közönség miatt a reggeli vagy a délelőtti órákban fogják megtartani. A rendezvénynek a Madirdban található Repsol Campus, vagyis a névadó szponzor székhelye ad otthont. A gyártó rövid közleménye arra is kitért, hogy Marc Márquez, valamint a Pol Espargaró helyére szerződtetett Joan Mir is jelen lesz.

Egy nappal korábban a Honda szatellitcsapata is nyilvánosságra hozta az időpontot. Az LCR egy rövid „híradóban” tudatta a nagyközönséggel, hogy nem sokkal a portimãói tesztek előtt, március 7-én fogják leleplezni a saját festésüket. Minden bizonnyal az ő bemutatójukon is ott lesz a két pilóta, Nakagami Takaaki, illetve a távozó Álex Márquez utódja, Álex Rins.

Marc Márquez készen áll az idényre

Ahogyan nemrég mi is beszámoltunk róla, az idősebbik Márquez a közösségi médiában közzétett néhány képet, ahogyan a Red Bull erre létrehozott létesítményében kőkeményen edz. A nyolcszoros világbajnok azóta egy videót is közzétett az Athlete Performance Centerben eltöltött két napjáról, amiből kiderült, hogy pontosan milyen gyakorlatokat végzett.

Nem múltak el nyomtalanul a műtétek – Marc Márquez megmutatta a hatalmas heget a karján (képek)

Esetében természetesen az a legfontosabb kérdés, hogy hogyan működik a négyszer műtött jobb karja. Miután az egészséges végtagjával elvégezte a gyakorlatot, jött a másik. A spanyol versenyző is tudta, hogy sok múlik azon, hogy a következő néhány másodpercben hogyan képes teljesíteni. „Ez a lényeg, ez az a kar, amelyikkel gázt adok, [úgyhogy] működnie kell” – jelentette ki.

Miután végzett, Márquez kijelentette, hogy elérte a maximumot, ami mindenképpen jó jel. Hogy jobb karja – amelyről ő maga elmondta, hogy nem lesz már ugyanolyan, mint korábban – mennyire teljesített jól, azt majd a szakemberek kiértékelik. A videó végén megmutatta az oklevelet, melynek tanúsága szerint átment az APC tesztjén, de a valós eredményt természetesen nem ez mutatja meg.