2023. január 29. 22:33
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPNem múltak el nyomtalanul a műtétek – Marc Márquez megmutatta a hatalmas...

Nem múltak el nyomtalanul a műtétek – Marc Márquez megmutatta a hatalmas heget a karján (képek)

Marc Márquez közzétett néhány képet arról, ahogyan a Red Bull erre a célra kialakított létesítményében kőkeményen edz. Az egyik fotón nagyon jól látszik, milyen nyomot hagytak a műtétek a jobb karján.

Hamarosan elkezdődik a MotoGP 2023-as szezonja, és Marc Márqueznek nem titkolt célja, hogy 2019 után ismét megszerezze a világbajnoki címet. Hogy ez megvalósul-e, annak számos összetevője van, mindenesetre neki a lehető legjobb formában kell lennie. Ehhez pedig a fizikai felkészülés is hozzátartozik, amelybe a spanyol versenyző rendszeresen nyújt betekintést a közösségi médián keresztül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marc Márquez (@marcmarquez93) által megosztott bejegyzés

Ezt tette a napokban is, hiszen a 29 esztendős pilóta megosztotta a rajongóival, hogy a Red Bull erre a célra létrehozott létesítményében tréningezik. A fotók tanúsága szerint Márquez elsősorban a karerősítő gyakorlatokat végzett, de a futás révén az állóképességét is igyekezett fejleszteni, és a hátát sem kímélte. Az utolsó képen pedig látszik, hogy vélhetően nagyon elfáradt.

Nagyon produktív napokon [vagyok túl] az APC-ben [Athlete Performance Center, azaz olyan létesítmény, ahol a sportolók teljesítményének határát növelik – a szerk.] a Red Bull-családdal” – írta a képekhez a Honda versenyzője saját Instagram-, illetve Twitter-oldalán. A fotókon, különösen az egyiken azonban nem csak az látszik, hogy Márquez mennyire keményen edz.

Különösen az ötödik fotón észrevehető a jobb karján található hatalmas heg. Mint ismert, a nyolcszoros világbajnok a 2020-as idénynyitón szenvedett balesetet, aminek következtében eltört a felkarja. A teljes szezont ki kellett hagynia, és három műtétet is el kellett végezni rajta, mielőtt 2021-ben visszatérhetett a mezőnybe, de itt még nem volt vége.

A tavalyi idény közepén ugyanis úgy döntött, hogy bevállal egy újabb operációt, mivel nem érezte megfelelőnek a karja állapotát. Ennek során lényegében még egyszer eltörték a csontot, hogy az jobb szögben forrjon össze, mint amilyenben előtte állt. Márquez nemrég elismerte, hogy jobb karja már soha nem lesz tökéletes, de azzal nincs tisztában, hogy ez egészen pontosan mit jelent.

Drámai kijelentést tett Marc Márquez a műtött karjáról

Nem tudom, hogy a jobb karomnak mi a száz százalékos [teljesítménye] – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapjának még egy korábbi interjúban. – Természetesen nem lesz olyan, mint a bal. Ezt a kart négyszer nyitották fel. Négy különböző műtéten estem át, szóval ez nem egy normális kar. Ezen a télen meg kell értenem, hogy mi a maximuma ennek a karnak. Hiszek abban, hogy még mindig sokat tudok fejlődni [ezen a téren].”