2024. április 27. 21:19
KezdőlapMotoGPSzurkolói klubot alapított Marc Márquez, akár találkozni is lehet vele

Szurkolói klubot alapított Marc Márquez, akár találkozni is lehet vele

Marc Márquez új szurkolói klubot alapított, melynek révén a rajongói közelebb kerülhetnek hozzá. A drukkerek csatlakozhatnak a közösséghez, emellett akár találkozhatnak is vele, ha jegyet vesznek a nekik kialakított lelátórészre.

Jó hírrel lepte meg rajongóit Marc Márquez szűk két hónappal a MotoGP 2023-as idényének kezdete előtt. A 29 éves pilóta új szurkolói klubot alapított „WE ARE 93”, azaz magyarra fordítva „93-asok vagyunk” néven. A gyári Honda motorosa azt szeretné, hogy a rajongók minden korábbinál közelebb kerüljenek hozzá, és ezt többféleképpen is megtehetik.

Márquez 2013-ban debütált a MotoGP-ben, és első hét szezonjából csupán a harmadikban nem ő lett a világbajnok. Amikor már úgy tűnt, hogy nem lehet megállítani, a 2020-as jerezi szezonnyitón súlyos balesetet szenvedett, aminek következtében eltört a jobb felkarcsontja. A sérült testrészt összesen négyszer műtötték meg, így a történtek rányomták a bélyegüket az elmúlt három évre. A nyolcszoros világbajnok hangsúlyozta, hogy most igazán szüksége van a szurkolókra.

2022 nem volt egy jó év, de a sok munka után rengeteg energiával és magabiztossággal vágok neki az új idénynek – idézi Márquez gondolatait az újonnan létrehozott szurkolói klub közleménye. – A rajongók a legnehezebb pillanatokban is ott voltak, most pedig ismét szükségem van rájuk, hogy drukkoljanak nekem ebben a fontos évben.”

Márquez több módon is szeretne kedveskedni a rajongóinak. A szurkolók beléphetnek a közösségbe, amihez regisztrációra és 25 euró (mostani árfolyamon 9753 forint) befizetésére van szükség. Ezért cserébe a regisztráció sorrendjében kapnak egy Márquez által aláírt posztert, egy 140 centiméterszer 90 centiméteres zászlót, valamint egy üdvözlőkártyát.

Emellett kedvezményesen vásárolhatnak a webshopban, különleges kedvezményeket kaphatnak, exkluzív tartalmakhoz férhetnek hozzá, és ha szerencséjük van, kisorsolnak nekik különböző, Márquezhez kapcsolódó termékeket. Ez azonban nem minden, hiszen a rajongók a szurkolói klubon keresztül akár találkozhatnak is a spanyol versenyzővel.

Jó néhány nagydíjhétvégén ugyanis lesz egy lelátórész, ahova Márquez szurkolóit várják. Aki jegyet vált oda, az különböző kedvezményekben részesül. Akik pedig erre a tribünre vásároltak belépőt, valamint tagjai a klubnak, azok sorsoláson vesznek részt, és a szerencséseket körbevezetik a paddockban, és arra is lesz lehetőségük, hogy személyesen találkozzanak kedvencükkel.