2024. április 25. 00:00
KezdőlapNégykerékDobogója után Rossi ismét magasra tette a lécet, de ezúttal nehezebb dolga...

Dobogója után Rossi ismét magasra tette a lécet, de ezúttal nehezebb dolga lesz

A MotoGP-legenda, Valentino Rossi a portimãói kiruccanása után a jövő hétvégén az ausztráliai Bathurstben áll majd rajthoz BMW-jével.

A Doktor először indul a legendás 12 órás versenyen. A 43 éves olasz a WRT csapat BMW M4 GT3-as versenyautójával szerepel majd a futamon, két hivatásos BMW-pilótával: a brazil Augusto Farfusszal és a belga Maxime Martinnal.

Rossi így nyilatkozott az újabb megmérettetéssel kapcsolatban, szavait a SPEEDWEEK.com idézi: „Nagyon várom már a hétvégét. Ez leszaz első alkalom, hogy Ausztráliában versenyzem majd autóval, ami minden bizonnyal nagy kihívás lesz. Egy magas színvonalú és fontos versenyről van szó. A pálya is nagyon különleges. Szóval reméljük, hogy versenyképesek leszünk. Igazából még nem tudom pontosan, mire számíthatok. Annyi biztos, hogy sok gyors autó és sok gyors versenyző lesz majd jelen. Természetesen az első helyek valamelyike a cél. A megérzéseim jók a BMW M4 GT3-mal kapcsolatban, könnyű vezetni.”

Rossi január közepén, a dubaji 24 órás versenyen indult először a BMW M4 GT3-mal, és rögtön a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Bathurstban azonban sokkal erősebb lesz a verseny. Az első előzetes nevezési lista 26 autót tartalmaz, köztük 21 GT3-as autót.

Baleset és komoly büntetés is hátráltatta Rossit, de így is dobogóval kezdte az évet

Az első pályabejárás a pénteki szabadedzéseken lesz. A kvalifikáció és a legjobb 10 közé jutás szombaton következik. A 12 órás versenyt vasárnap rendezik meg.

A bathursti 12 órás verseny az Intercontinental GT Challenge része. Ez egyfajta nem hivatalos GT3 világbajnokság, amely 2023-ban öt futamot rendez öt kontinensen (Bathurst/Ausztrália, Kyalami/Afrika, Spa-Francorchamps/Európa, Indianapolis/Amerika és Yas Marina/Azsia). A dolgok jelenlegi állása szerint azonban Rossi nem fog indulni a teljes IGTC-n. A GT World Challenge Europe-ra összpontosít, amelynek keretében tíz versenyhétvégét rendeznek majd európai pályákon.