2024. április 16. 14:08
KezdőlapHírekCsapatfőnöke elismerően nyilatkozott a hibátlanul teljesítő Rossiról

Csapatfőnöke elismerően nyilatkozott a hibátlanul teljesítő Rossiról

Valentino Rossi és csapata a hatodik helyen végzett a bathursti 12 órás futamon. Bár egy technikai hiba megfosztotta őket a dobogó lehetőségétől, az olasz klasszis mégis pozitívan értékelte a hétvégét.

A trió körülbelül két és fél órával a verseny vége előtt még versenyben volt a dobogós helyekért. Ezután azonban az autót behívták a bokszba, ugyanis a BMW hátsó lámpája nem működött. Ez természetesen egy biztonsági szempontból fontos tényező. A WRT jól összeszokott szerelői rendkívül gyorsan orvosolni tudták a problémát, de a dobogó ezután már nem volt elérhető közelségben Rossi és két csapattársa számára. Végül a hatodik helyen végeztek.

A MotoGP-legenda a futamot követően így nyilatkozott: „Úgy gondolom, hogy a sebességem és a teljesítményem jó volt. Kényelmesen érzem magam az autóban, nagyon jó volt vezetni. Nagyon meleg volt, ami jelentősen megnehezítette a körülményeket. Először szerepeltem itt, nagyon pozitív élmény volt. Kerülhettünk volna az első ötbe is, de ezzel az eredménnyel is elégedett vagyok.” – idézi Rossi gondolatait a SPEEDWEEK.com.

A WRT csapatfőnöke, Vincent Vosse is hasonlóan vélekedik. „A legkisebb hibát sem követték el, és mindannyian hasonló sebességgel autóztak. Vale első bathursti versenyéhez képest nagyon magas színvonalon teljesített.”

A következő IGTC-versenyre Dél-Afrikában kerül sor, Valentino Rossi azonban nem fog indulni. A jelenlegi állás szerint a következő futama a BMW M4 GT3-mal április végén lesz a GT World Challenge Europe szezonnyitóján, Monzában.