back to top
2024. május 03. 14:31
KezdőlapMotoGPA gyári Ducati pilótái elárulták, mit várnak a sepangi teszttől

A gyári Ducati pilótái elárulták, mit várnak a sepangi teszttől

A shakedown teszt során Michele Pirro képviselte a Ducatit. Az új Desmosedicin számtalan újítást észrevehettünk, kezdve a két különböző kipufogócsővel. A tesztversenyző pozitívan értékelte az eddigi eredményeket, de vajon hogyan vélekednek a gyári pilóták.

„Elégedett vagyok a három nap alatt végzett munkánkkal.” – idézi a 36 éves pugliai versenyzőt a Corsedimoto.com. „Rengeteg kilométert tettünk meg száraz és nedves pályán egyaránt, több mint 170 kört. A változékony időjárás miatt a program nagy részét az utolsó tesztnapra kellett hagynunk, amely teljes egészében száraz pályán zajlott.”

Alig több mint egy hónap van hátra a világbajnokság kezdetéig, így a gyári versenyzők már alig várják, hogy idén újra motorra ülhessenek. Az év első hivatalos tesztje pénteken kezdődik Sepangban, Bagnaia pedig sokat vár az előttük álló három naptól, és reméli, hogy rögtön orvosolni tudják majd a felmerülő hibákat.

„Boldog vagyok, hogy végre újra pályára gurulhatok. A tél folyamán folyamatosan edzettem, hogy felkészüljek erre a szezonra. Most három nagyon fontos tesztnap áll előttünk, rengeteg dolgunk lesz, és bízom benne, hogy minden újítást ki tudunk próbálni, és lesz lehetőségünk felmérni a hiányosságokat és azonnal megoldást találni rájuk.”

A gyári csapat új versenyzőt köszönthet idén Enea Bastianini személyében, aki lelkesen néz szembe az előtte álló kihívással:

„Három tesztnap vár ránk, amelyek lehetővé teszik, hogy jobban megismerjem az új csapatom. Pecco és én együtt fogunk dolgozni ezen a teszten annak érdekében, hogy azonnal fel tudjuk mérni azt az irányt, mely felé el kell majd indulnunk a portugál teszten.”