2024. április 20. 02:11
KezdőlapMotoGPA Yamaha csupa újdonsággal érkezett Sepangba - részletek Massimo Meregallitól

A Yamaha csupa újdonsággal érkezett Sepangba – részletek Massimo Meregallitól

Fabio Quartararo, a Yamaha gyári versenyzője már nagyon várja az első hivatalos MotoGP-tesztet. Elérkezett hát a várva várt nap, melyre a gyártó rengeteg újítással készült.

„A várakozásnak vége! A téli szünet nagyon hosszú volt, de tudtam eleget edzeni és volt időm felkészülni a szezonra. Kicsit korábban érkeztem Sepangba, és a shakedown teszt alatt hallottam és láttam pozitív dolgokat, és most már alig várom, hogy motorra ülhessek.” – mondta Quartararo.

A Yamaha csapatvezetője, Massimo Meregalli, aki szintén a helyszínen volt a shakedown teszten, az alábbiak szerint vélekedik: „Lenyűgözött az a proaktív munka, amit a Yamaha mérnökei végeztek a tél folyamán: Sok mindent ki kell értékelnünk. Az alkatrészek mennyisége, amelyeket erre a tesztre készítettek, valóban hatalmas: új eszközöket kaptunk a futóműhöz, az aerodinamikához, a lengőkarhoz és a motorhoz.” – sorolta az olasz.

„Arra számítok, hogy a versenyzők a péntek délelőttöt arra használják fel, hogy lendületbe jöjjenek. Ezután intenzív munka van rájuk. Nehéz nap elé nézünk, annyi biztos, és az időjárás is kulcsszerepet játszik majd. Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, hogy minél előnyösebb helyzetből kezdhessük meg a 2023-as szezont.”