2024. április 20. 09:14
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elárulta, mit tesz, ha a Honda ismét kudarcot vall

Marc Márquez elárulta, mit tesz, ha a Honda ismét kudarcot vall

Marc Márquez jó kondícióban érkezett Sepangba, ahol rákérdeztek a Hondával való kapcsolatára. A spanyol világbajnok elmondta ezzel kapcsolatos érzéseit.

Marc Márquez határozott szándéka, hogy az utolsó napig tiszteletben tartsa és teljesítse 2024 év végéig tartó szerződését, függetlenül attól, hogy a Honda milyen motort ad neki idén. A nyolcszoros világbajnok tagadta, hogy létezne olyan záradék vagy kiskapu a Honda szerződésében, amely lehetővé tenné számára, hogy 2023 végén elhagyja a csapatot, ha az idei motor nem felel meg az elvárásainak.

„Nem tudnék ilyen gondolattal a fejemben nekivágni egy olyan világbajnokságnak, ahol vissza akarom szerezni a bajnoki címet.” – mondta a GPone.com által ismertetett nyilatkozatában. „Nagyon tisztelem a Hondát, különösen azért, ahogyan a balesetem után az elmúlt két évben bántak velem. Ez egy különleges ajándék volt. Nyilvánvalóan, ha nem sikerül újra nyernem, mert nincsenek meg hozzá az eszközeim, akkor azt fogom keresni, hogy mi a legjobb számomra. De az álmom az, hogy a Hondánál maradjak, bár a legnagyobb álmom az, hogy továbbra is bajnokságot nyerjek” – mondta a spanyol versenyző.

Születhet egy Marc Márquez – Ducati “házasság”?

Marc Márquez péntektől vasárnapig Malajziában dolgozik majd a 2023-as RC213V finomhangolásán, amely jelentősen megváltozott a tavalyi motorhoz képest: többek között megújult a váz, kompaktabbak a méretei.

A Honda versenyzője azt is elmondta, hogy nagyon várja már, hogy viszontlássa a csapatot. „Jó lesz újra látni a csapatot. A legfontosabb dolog az, hogy lássam, hogyan dolgozott a Honda a télen, és elkezdjük megérteni, milyen a motor és hol tartunk.”