back to top
2024. május 17. 07:25
KezdőlapMotoGPMég sok a munka az új motorral, de az Aprilia versenyzői bizakodóak...

Még sok a munka az új motorral, de az Aprilia versenyzői bizakodóak az első tesztnap után

Az Aprilia gyári versenyzője, Maverick Viñales Sepangban az ebédszünetben elmondta, hogy a noalei gyártó új motorja már kezdettől fogva szimpatikusabb neki, mint a régi RS-GP22-es. Annyi biztos, hogy az új versenygép nem hagyta cserben sem a spanyolt, sem csapattársát, mivel a második és hatodik helyen zártak a mai teszten.

„Ma sokat koncentráltunk arra, hogy összehasonlítsuk a régi motort az újjal.” – magyarázta a kilencszeres MotoGP-győztes a SPEEDWEEK.com-nak.

„Úgy érzem, hogy az új gép jobb, mint a tavalyi, de természetesen még hozzá kell szokni. Eddig minden pozitív, ami jó jel az első napot illetően.”

„13:30 körül kimentünk a bokszba, szünetet tartottunk és kielemeztük az összes adatot. Jelen állás szerint a 2022-es Apriliával kapcsolatos munkám befejeződött, de időnként teszünk vele még néhány kört az összehasonlítás kedvéért. Most az a legfontosabb, hogy még jobban érezzük magunkat az új motoron. Sokkal jobban kezelhető, de ami a végsebességet illeti, arról még nem tudok nyilatkozni, mert még nem ellenőriztük. Összességében az a benyomásom, hogy ezzel a gép sokkal inkább megfelel a vezetési stílusomnak.”

Aleix Espargaró mindössze három kör után félretette az RS-GP22-est a MotoGP sepangi tesztjén. A spanyol szerint a motor teljesítményét illetően még sok munka vár rájuk.

„Jó volt visszatérni a pályára ilyen hosszú szünet után. Három kört mentem a 2022-es motorral, ennyi elég is volt. A 2023-as évre koncentrálunk, van egy „hibrid” motor, mely a régi és az új között van, és egy teljes 2023-as gép. Ami mindenképp újdonság, hogy sokat változtattak a motor hűtésén. Az aerodinamika is más, és ezen a téren még sok alkatrészt kell tesztelnünk – néhányat itt Sepangban, néhányat csak Portimãóban. A motor teljesítménye is egy kicsit jobb. Stabilabb, könnyebben fordul, de ez még csak az első tesztnap volt.” – jegyezte meg Espargaró.